Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran: Avrupa Birliği, Almanya Şansölyesi’nin baskısı altında

İRAN, – İRAN Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, “Avrupa Birliği,

İRAN, – İRAN Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, “Avrupa Birliği, bugün Almanya Şansölyesi’nin baskısı altında” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ve 3 Avrupa ülkesinin (İngiltere, Fransa, Almanya) bir zamanlar uluslararası diplomaside merkezi bir rol oynadığını, 2015 yılında Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın (KOEP) oluşmasına katkı sağladıklarını fakat ABD Başkanı Donald Trump’ın bu anlaşmayı ortadan kaldırdığını bildirdi. Bekayi, “AB bugün Almanya Şansölyesi’nin baskısı altında. Bazı AB üye ülkeleri, ABD ile İsrail’in İran’a yönelik saldırgan eylemler ve savaş suçlarına ortak olarak, tarihin yanlış tarafında yer alma riskiyle karşı karşıyadır” ifadelerini kullandı.

Bekayi, AB’nin, ‘Nazi dönemini’ hatırlatan her türlü anlayışa karşı çıkması ve bunun yerine ‘uluslararası hukuk’ ve ‘adalete’ bağlılık taahhüdünü sürdürmesi gerektiğini aktardı.