Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazdan etkilenen 26 fabrika çalışanı hastaneye kaldırıldı

Fatih YILMAZ/TOKAT, – TOKAT’ın Turhal ilçesindeki şeker fabrikasında gazdan etkilendiği

Fatih YILMAZ/TOKAT, – TOKAT’ın Turhal ilçesindeki şeker fabrikasında gazdan etkilendiği belirtilen 26 çalışan, hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Turhal Şeker Fabrikası’nda meydana geldi. Çalışanların baş dönmesi ve bulantı şikayetleri yaşaması üzerine fabrikaya polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 26 çalışandan bazıları kendi imkanlarıyla bazıları ise ambulanslarla Turhal Devlet Hastanesi’ne gitti. Fabrikada yapılan incelemede; çalışanların, kireç ocağından sızan karbonmonoksit ve karbondioksit gazından etkilendiği tespit edildi.

FABRİKA MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

Fabrika müdürü Serkan Korkmaz, yaptığı açıklamada “Her yıl yaptığımız rutin, kireç yakma işlemiydi. Karbonmonoksit ve karbondioksit gazlarından dolayı 26 tane arkadaşımız etkilenmiştir. 1 tanesinin durumu kritiktir” dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.