Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Zamansız’ albümü tarih ve musikiyi, Gazi Osman Paşa Yalısı’nda buluşturdu

Melike USLU- Ulaşcan ÖZER/İSTANBUL, – BEŞİKTAŞ’ta Bahçeşehir Üniversitesi tarafından ihya

Melike USLU- Ulaşcan ÖZER/İSTANBUL, – BEŞİKTAŞ’ta Bahçeşehir Üniversitesi tarafından ihya edilen Gazi Osman Paşa Yalısı, geçmişten bugüne tarihi yolculuğunun anlatıldığı ve TRT ses sanatçısı Yaprak Sayar’ın seslendirdiği parçalardan oluşan plak tanıtımına ev sahipliği yaptı. BAU öğretim görevlisi Sayar, 17 eserden oluşan ‘Zamansız’ adlı albümünde, çıkış noktası olan Gazi Osman Paşa’ya atfedilen Plevne Marşı’na da yer verdi.

Klasik Türk Müziği’nin temsilcilerinden Yaprak Sayar’ın ‘Benzemez Kimse Sana’dan ‘Bakmıyor Çeşm-i Siyah’a 17 nadide eseri seslendirdiği ‘Zamansız’ albümünün lansmanı, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde bulunan Gazi Osman Paşa Yalısı’nda gerçekleşti. Pera Records etiketi ile İsmet Aydın ve Ömer Vatanartıran prodüktörlüğünde, canlı (hücum) kayıt tekniği ile aslına sadık şekilde ve akustik olarak kaydedilen albümün lansmanına, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, ünlü bestekar Amir Ateş ve çok sayıda davetli katıldı.

Lansmanda konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırma Merkezi (OTAM) Direktörü Prof. Dr. Fikret Yılmaz, Gazi Osman Paşa Yalısı’nın tarihi ve yeniden ihya edilmesi hakkında bilgi verdi. BAU Konservatuvar Müdürü Dr. İsmet Aydın ise albümün farklı bir özelliği olduğunu dile getirerek, ‘Zamasız’la biraz da eski İstanbul’un müzik zevkini, müzik üzerine sohbet etme ve birlikte keyif alma kültürünü yaşatmak istedik. Bu çalışmanın plak olarak da yayınlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘ÇOK ÖZEL BİR REPERTUAR’

Yaprak Sayar da şunları söyledi:

“Musikimize hizmet eden onlarca müzisyenimiz, onlarca icracımız, müziğimizi bugünlere kadar getirip bizlere emanet etmişler. Ben de yıllardır bunun sorumluluğu ve bilinciyle, bu heyecan ve aşkla müzik dünyasında ilerlemeye çalışıyorum. Klasik dönem eserlerinin yanı sıra daha yakın dönemden eserler de içeren çok güzel bir repertuarla bir çalışma yaptık.”

Albüm tanıtımının Gazi Osman Paşa Yalısı’nda yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu da belirten Sayar; “Bulunduğumuz yer benim için çok anlamlı; çünkü Gazi Osman Paşa’ya ithafen yaptığımız bir albümü onun yalısında seslendirmek, bu eserlerle burada, sizlerin karşısında olmak benim için hem heyecan verici hem de verdiğimiz emeğin karşılığı. Bu yüzden yapım ve yayım aşamalarında emeği geçen herkese, tüm arkadaşlarıma ve sanat dünyasındaki kıymetli dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, albümde yer alan ve Plevne Marşı’nın da aralarında bulunduğu altı eseri seslendiren Yaprak Sayar, davetlilerden beğeni topladı.