Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Tekin: 28 Şubat süreci Türkiye’nin eğitim sisteminde önemli sorunlara açtı (3)

‘KİTAP KURTLARI YARIŞIYOR’ LANSMAN PROGRAMINA KATILDI Milli Eğitim Bakanı Yusuf

‘KİTAP KURTLARI YARIŞIYOR’ LANSMAN PROGRAMINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre Merkezi’nde ‘Kitap Kurtları Yarışıyor Bölge Lansman Programı’na katıldı. Programda konuşan Bakan Tekin, öğrencilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirterek, “Çocukların ülkeye ve millete faydalı birer vatandaş olarak yetişmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ TARİHİNİ SEVSİN’

Kitap okumanın önemine değinen Bakan Tekin, “İyi ki böyle bir yarışmaya girdiniz. İyi ki kitap okumak için birbirinizle yarışır durumdasınız. Sizi böyle görünce ben çok mutlu oluyorum. Allah, sizi yetiştiren anne babalarınızdan ve öğretmenlerinizden razı olsun. Bugün biz burada bu yarışmanın tanıtım toplantısını yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim asıl işimiz çocuklarımızın ülkeye, millete faydalı birer evlat olarak yetişmesi. Çocuklarımız tarihini sevsin, geçmişini sevsin, atalarıyla gurur duysun, milletini, devletini sevsin istiyoruz. Devlete, millete faydalı olmak için çok çalışacağınıza söz veriyor musunuz? O zaman biz de size şu sözü veriyoruz, siz devlete, millete faydalı olmak için çalıştıkça biz de siz ne isterseniz yapacağız” diye konuştu.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ise Malatya’da kitap okuma seferberliğini başlattıklarını ifade ederek, “Yaşamanın üç temel kuralı vardır. Bu salonda bu kadar büyüklerimiz varken gençliğin de gücünü göstermemiz gereken hususlar var. Çünkü bu yarışmaya katılmak için öncelikle enerji lazım. Evet arkadaşlar, enerji yetmez. Heyecan lazım heyecan. Malatya’da kitap okuma seferberliğini başlatıyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Recep BAĞDAT-Cahit ÖZÇELİK/MALATYA,