ÇUBUK 1 BARAJ GÖLÜ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DOĞAL KAYNAKLARIN KORUNMASI İÇİN ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELESİNE ÇOK YÖNLÜ DEVAM EDİYOR

ÇUBUK 1 BARAJ GÖLÜ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

 Ankara Büyükşehir Belediyesi çevreye duyarlı ve daha yaşanabilir bir Başkent için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

         Doğal kaynakların korunması ve oluşan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla Başkent genelinde detaylı temizlik çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, Çubuk 1 Baraj Gölü’nde de çok yönlü temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

BARAJ GÖLÜNDE DİP ÇAMUR TEMİZLİĞİ

          Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin sürdürdüğü temizlik çalışmasıyla, mesire alanı olarak kullanılan Çubuk 1 Baraj Gölü’nde dip çamur temizliği yapılıyor.

         Baraj gölünü eski günlerine döndürmek amacıyla yoğun mesai harcayan ekipler dip çamurunu Ekskavatör, Loder (Yükleyici)  ve iş makineleri kullanarak temizliyor.

KÖTÜ KOKUYA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE SON

         Oluşan kötü koku ve haşere nedeniyle Başkentli vatandaşların mesire alanını kullanamaması üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, dip çamurunun tahliyesini hızlı şekilde sürdürüyor.

        Büyükşehir Belediyesi, Çubuk 1 Baraj Gölü’nün kapılarını tertemiz haliyle doğaseverlere açmak için yoğun mesai harcarken, vatandaşlar da mesire alanını kullanabilmek için gün sayıyor.

KEÇİÖREN IHLAMUR PARKI’NA TEMİZ SU KAYNAĞI

         Çubuk 1 Baraj Gölü’nde yapılan detaylı temizlik çalışması Keçiören Ihlamur Parkı’na da nefes aldıracak.

          Ihlamur Parkı’nın içinden geçen dereye Çubuk 1 Baraj Gölü’nden yosunlu ve kirli su yerine temiz su akacak. Baraj Gölü’nün temizlenmesi sayesinde derede özellikle yaz aylarında artan kötü koku ve haşerenin de önüne geçilmiş olacak.

Ankara Büyükşehir belediyesi

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2019, 11:49

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi