ŞEFFAFLIK BAŞKENT’E ÇOK YAKIŞTI

AYRIMCILIK YARATAN UYGULAMALARI BİRER BİRER SONLANDIRAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, BİR SÖZÜNÜ DAHA TUTTU

ŞEFFAFLIK BAŞKENT’E ÇOK YAKIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın “şeffaf yönetim” anlayışıyla başlattığı uygulamalar devam ediyor.

         Göreve geldikten sonra kendi makam aracı dahil diğer tüm makam araçlarından çakar lambalarını kaldırtarak vatandaşlarla ayrımcılık yaratan uygulamalara son veren Başkan Yavaş, bir yandan da israfla mücadelesini sürdürüyor.

          Büyükşehir Belediyesi’nde kiralık araç sayısını bin 953’ten bin 251’e düşüren Başkan Yavaş, bu sayede yıllık ortalama 30 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını kamuoyuna açıkladı.

          Şeffaf belediyecilik ilkesi doğrultusunda bir sözünü daha yerine getiren Başkan Yavaş şimdi de Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri ile bağlı iştiraklerde kullanılan tüm hizmet araçlarının listesini internet sitesinde yayınladı.

ARAÇLARIN TAM LİSTESİ BÜYÜKŞEHİR WEB SAYFASINDA    

         Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesine konulan hizmet araçlarının tam listesi, plakalarıyla birim birim nerelerde kullanıldığı bilgisiyle birlikte yer aldı.

         Başkentlilerin araçların hangi amaçla ve hangi birimler tarafından kullanıldığını görebilmesini sağlayacak uygulama sayesinde hem usulsüz kullanımların tespiti kolaylaşacak hem de uyarı mekanizması devreye girecek.

          Vatandaşlar, //www.ankara.bel.tr/duyurular/ankara-buyuksehir-belediyesi-arac-plaka-listesi linki üzerinden araçları plaka plaka takip edebilecek.

BELEDİYE ARAÇLARINA HİZMET ARACI GÖRSELİ

         Başkan Yavaş'ın talimatıyla tüm hizmet araçlarının üzerine trafikteki diğer özel araçlardan ayırt edilebilmesi için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren “Hizmet Aracı” ibaresi konulacak.

         Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde kullanılan tüm araçlara yapıştırılacak görselle, araçların mesai saatleri dışında ya da özel amaçlı olarak kullanılmasının da önüne geçilecek.

Ankara Büyükşehir belediyesi

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi