Zirvedekiler 3 bine yakın öğrenciyle Ankara’da gerçekleşti.

Endüstri 4.0 ın teknolojik unsurlarını 21. yüzyılın becerileriyle entegre ederek eğitim sistemine dahil eden Mektebim, lise kademesinde uyguladığı M-LEAD modeli kapsamında bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Mektebim Zirvedekiler etkinliğini Ankara Congresium’da gerçekleştirdi.

Zirvedekiler 3 bine yakın öğrenciyle Ankara’da gerçekleşti.

Batıkent, Eryaman, Yaşamkent, Mamak, İncek, Oran, Etimesgut kampüslerinden yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı program Ceyhun Yılmaz’ın sunumuyla başladı. Mektebim Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’nun açılış konuşmasıyla başlayan zirve programı, BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmalarının ardından başlayan zirve de ilk olarak Microsoft Türkiye Eğitim Direktörü Dr. Anıl Çekiç öğrencilere seslendi. İkinci Konuşmacı olarak programda yer alan oyuncu Bülent Emrah Parlak’ın ardından İnovasyon Danışmanı Doğan Taşkent öğrencilerle bir araya geldi.

"Okul Seçmek Yaşam Seçmek Gibidir"

Açılış konuşmasını yapan Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, girişimciliğe vermiş oldukları önemi belirterek,  “Ülkemizin iki şeye çok ihtiyacı var. Bunlardan birisi eğitim, diğeri ise girişimciliktir. Mektebim olarak eğitim girişimcisi olduk. Her iki sorunu kendi içerimizde, kendi imkânlarımız çerçevesinde çözmeye gayret ediyoruz. Okul seçmek, yaşam seçmektir. Okul seçmek, bir kültür seçmektir. Okuduğunuz okuldan aldığınız kültür, kalan tüm hayatınızı etkileyecektir. Öğrencilere en büyük tavsiyem, öncelikle vatanınızı, milletinizi ve bayrağınızı daima en üst mertebede tutun. Onları son ana kadar yüreğinizde taşımaya mutlaka taviz vermeden devam edin. Bütün girişimciler dünyada ihtiyaçları daha uygun şartlarla, daha iyi ortamlarda gidermek için ortaya çıkarlar. İnternetin bulunmasıyla beraber hayatımızda birçok şey ortaya çıkmaya başladı. Fütüristler şöyle diyor, “Bundan 20 yıl sonra dünyadaki mesleklerin yüzde 50’si artık olmayacak.” 20 yıl sonra muhasebecilik gibi bir mesleğin olmayacağını söylüyorlar. Bu bağlamda biz eğitimcilerin de geleceği şimdiden gören mimarlar olarak, ihtiyaçlara bugünden eğitimle cevap vermemiz gerekmektedir. Okullarımızda ‘Endüstri 4.0’ devrimine birebir uyumlu tüm eğitim içeriklerini müfredatımıza dâhil ettik. Bizden mezun olan tüm öğrenciler artık 20 sene sonra ‘hangi meslekle uğraşacağım’ kaygısından daha uzak olacak. Kendilerini birçok alanda yetiştirmiş olacaklar.” dedi

"Çocuklar Ülkemizin Geleceğidir"

BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Var gücümüzle tecrübelerimizi size aktarmakla yükümlüyüz. Bu bizim size karşı namus ve vatan borcumuzdur. Tarihi bilmek gerekiyor. Eğer tarihinizi bilmiyorsanız, geleceğiniz olmaz. Bununla beraber matematik bilmek zorundayız. Matematiği bilemezseniz Endüstri 4.0’ ün bir parçası olamazsınız. Çünkü işin esası kodlamadır. Kodlamada matematiktir. Kuantum fiziğini, biyoteknolojiyi bilmek zorundasınız. Bütün bunlar için temel bilimler diye adlandırdığımız fizik, kimya, matematik çok önemlidir. Bunlara ilgi duyarsanız, geleceğin mesleğinin vazgeçilmez insanları olursunuz.” Şeklinde konuştu.

İş ve sanat dünyasının zirvedeki isimlerini, başarılı girişimcileri öğrencilerle bir araya getiren Mektebim’in Eğitimde Endüstri 4.0 ve Sürdürülebilir Kalkinma temasıyla düzenlediği zirve programının sonunda katılımcılar ve öğrenci konseyi başkanları plaket aldı.

            

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 04:07

ncalapkulu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi