2 işçinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı mühürlendi

Zonguldak’ta dün akşam üzeri meydana gelen göçükte 2 işçinin yaşamını yitirdiği kaçak maden ocağı ekiplerce mühürlendi. Öte yandan olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

2 işçinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı mühürlendi

Zonguldak’ta dün akşam üzeri meydana gelen göçükte 2 işçinin yaşamını yitirdiği kaçak maden ocağı ekiplerce mühürlendi. Öte yandan olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kilimli ilçesine bağlı Subatan Mahallesi’nde kaçak olarak işletilen kömür ocağında dün akşamüzeri göçük meydana gelmiş göçükte Erkan Cobur ve Hasan Yıldız isimli maden işçileri göçük altında kalmıştı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmaları TTK Tahlisiye ekiplerince sürdürülmüştü. Arama kurtarma çalışmalarının ardından Erkan Cobur ve Hasan Yıldız’a ulaşılmış ancak göçük altında kalan işçiler yaşamını yitirmişti.

İşçilere ulaşılmasının ardından ekipler tarafından kaçak olarak işletilen kömür ocağı mühürlendi. Maden sahasının 2 yıl önce FETÖ soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen maden şirketine ait olduğu, dün olayın meydana geldiği kaçak kömür ocağının ise ruhsatı iptal edilen sahada kaçak olarak açıldığı öğrenildi. Ocağın girişi tahta parçalarla kapatılırken, olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

EMEKLİ MADENCİ 13 GÜN ÖNCE KAÇAK MADENDE İŞE BAŞLAMIŞ

Atatürk Devlet Hastanesi morgunda otopsi işlemi tamamlanan iki çocuk babası Erkan Conkur’un cenazesi maden ocağının bulunduğu mahalleye getirildi. Karadon Mahallesi Site Camii’nde helallik alınan Conkur için dua edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası Conkur’un cenazesi defnedilmek üzere Bartın’ın Kayadibi köyü Serdaroğlu Mahallesi’ne götürüldü. Özel bir maden ocağından emekli olan Conkur’un 13 gün önce kaçak maden ocağında işe başladığı öğrenildi. Conkur’un acı haberi ise Bitlis’te askerlik görevini yapan oğluna verildi.

"HEPİMİZ DOĞUŞTAN MADENCİYİZ"

Erkan Conkur ile kaldığı göçükten ekiplerce çıkartılan Hasan Yıldız’ın yaşadığı ümidiyle "Hadi Hasan, dayan Hasan" diye seslenen arkadaşları ise hastaneden gelen acı haberle yıkıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Yıldız’ın, amatör küme takımlarından Subatanspor’da futbol oynadığı öğrenildi. Madencinin tabutunun üzerine de futbol oynadığı takımın forması konuldu.

Yıldız’ın yakınları ise "Bu memlekette fabrika vardı da işe başlamadı mı? Hepimiz doğuştan madenciyiz" diye konuştu. Yıldız’ın cenazesi de otopsi işlemlerinin ardından Karadon Site Camii’nde kılınan öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç ve madencinin yakınları katıldı. Hasan Yıldız’ın babası Erol ve iki ağabeyi de kardeşlerinin tabutu başında taziyeleri kabul etti.

Öte yandan Hasan Yıldız’ın bekar olduğu öğrenildi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi