İstanbul’daki kimyasal panikte "hidrojen siyanür" bulgusu

İstanbul Büyükçekmece’de hayvanları telef edip insanları etkileyen kimyasal maddenin karıştığı yerde toprak imha edilirken kimyasal maddenin "hidrojen siyanür" olduğu üzerinde duruluyor.

İstanbul’daki  kimyasal panikte "hidrojen siyanür" bulgusu

İstanbul Büyükçekmece’de hayvanları telef edip insanları etkileyen kimyasal maddenin karıştığı yerde toprak imha edilirken kimyasal maddenin "hidrojen siyanür" olduğu üzerinde duruluyor.

Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi Tem Otoyolu kenarında, bir araçtan kanala döküldüğü tahmin edilen kimyasal madde nedeniyle, 9 koyun ve 10’un üzerinde tavuk telef olmuş, 1’i ağır 3 kişide hastaneye kaldırılmıştı. Dün akşam saatlerinden bu yana Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, konu ile ilgili incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor. Durumla ilgili çevrede güvenlik önlemi alınırken, söz konusu kimyasal maddenin karıştığı toprakta imha edilmek üzere kepçeyle toplanıyor. Çevreye vatandaşlar yaklaştırılmazken gazeteciler de çalışmalarını maskeler ile yaptı.

Kimyasal maddenin karıştığı suyu içtikten sonra telef olan vatandaş Halil Binici, suya yaklaşan koyunların öldüklerini görünce ilk başta elektrik kaçağı olabileceğinden şüphelendiğini ifade ederek , "Bir kısmını kurtardım koyunların. Bir kısmı ise su içenler 3-5 saniye içerisinde kendiliğinden düştüler. Baktım düşüyorlar 3-5 saniye içerisinde ölüyorlar. Sonrasında sayın muhtarımıza belediye başkanımıza bildirdik olayı, zabıta arkadaşlarımız hepsi geldiler. 9 tane koyunum öldü arkadaşın da 8-10 tane tavuğu" dedi.

"HİDROJEN SİYANÜR" MADDESİ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Kimyasal maddenin, TEM otoyolu kenarındaki kanala bir iş makinesi tarafından döküldüğü ve oradan da toprağa ve hayvanların su içtiği kanala karıştığı tahmin ediliyor. Söz konusu maddenin ise belediye kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre ilaç, dericilik ve böcek ilaçlarında kullanılan "hidrojen siyanür" maddesi olduğu ileri sürülüyor.

(Murat Delice/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi