İsveç gündemi

(Görsel İsveç Gündemi)

Son dönemde dünya genelinde artan çevre kirliliği ve iklim değişikliği ile mücadele konularına odaklanan birçok girişim ortaya çıkıyor. Bu konuda güzel bir haber ise İsveç'in öncülük ettiği bir proje ile geldi. İsveç, orman yangınlarını önlemek ve atmosfere emisyon salınımını azaltmak amacıyla 2018’den beri yürüttüğü ağaçlandırma politikasına hız verdi. Ülkenin kuzey kesiminde yer alan ve ağaçlandırılmamış topraklara yaklaşık 3 milyar ağaç dikilmesi planlanıyor. Bu sayede, İsveç'in yeşil alanlarının genişletilmesi hedefleniyor.

İsveç Hükümeti, ağaçlandırma politikası kapsamında, ülkenin orman alanlarının yüzde 70'inin korunmasına öncelik veriyor. İsveç Ormanlarının Ekonomik Değerlendirilmesi adlı bir rapora göre, İsveç'teki ormanlar, sadece karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda biyoçeşitliliği koruyarak çevre sağlığına da katkı sağlıyor.

İsveç Orman Endüstrisi Federasyonu (Skogsindustrierna) Başkanı Lena Ek, ağaçlandırma politikasının sadece doğal yaşam alanlarının korunmasına ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda iş istihdamını artıracağını da söyledi. İsveç, orman endüstrisi sektöründe dünya liderleri arasında yer alıyor ve ağaçlandırma politikası, ülkenin orman endüstrisindeki rekabet gücünü artırmasını da sağlıyor.

Projenin en güzel yanlarından biri ise, aynı zamanda doğal yaşam alanlarının da korunmasına katkı sağlaması. Çünkü ağaçlandırma sayesinde, yaban hayatı için daha fazla alan ve yiyecek kaynağı oluşturulacak.

İsveç'in bu girişimi, sadece ülkesinde değil, tüm dünyada takdir topluyor. İklim değişikliği ile mücadele konusunda atılan bu tür adımlar, gelecek nesillerin yaşayabileceği daha güzel bir dünya için umut verici bir adım oluyor.

İsveç Avrupa Birliği ülkeleri arasında en çok ormana sahip ülke. Buna rağmen; ağaçlandırma projesi başlatması, takdire şayan. Umarım bu projenin diğer ülkelerde de örnek alınarak yaygınlaşması sağlanır ve doğanın korunması için atılan adımlar artarak devam eder.

YORUM EKLE
timbir - birlik haber ajansi