Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’dan bağış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlatılan bağış kampanyasına Almanya’nın çeşitli yerlerinden de destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Almanya’dan bağış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla başlatılan bağış kampanyasına Almanya’nın çeşitli yerlerinden de destek geldi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca "Sen de destek ol" sloganıyla geçen hafta başlatılan bağış kampanyasına Almanya’nın çeşitli yerlerinden de destek geldi. Almanya’nın birçok şehrinde ferdi yapılan bağışların yansıra, Hamburglu vatandaşlar ferdi ve toplu bağışta bulundular. AK Parti’li ve Cumhurbaşkanı Erdoğan destekçisi bir grup, hem Türkiye’de yaşanan döviz krizine dikkat çekmek, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasına destek olmak için Hamburg-Steindamm caddesinde bulunan Ziraat Bank AG şubesine giderek bağışta bulundular.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) üyeleri kendi aralarında topladıkları 2023 Euro tutarındaki sembolik rakamı havale ederken, bazı kişiler de küçük meblağlarda ferdi olarak bağış yaptılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kampanyasına destek olmak için bağışta bulunanlardan Ali Ekinci, “Cumhurbaşkanımıza destek için bağış kampanyasına katıldım. Herkesi destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Bir diğer destekçi Ebubekir Demir ise, “Hedef, reisimizin dediği gibi 2023. SKM olarak katıldık. Bu kampanyaya tüm Ak Parti ve Türkiye sevenlerinin katılmasını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 24 Haziranda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak 6 aday için, seçim kampanyası döneminde en fazla 13 bin 916 lira bağış alabileceğini duyurmuştu. Bağışlar 29 Haziran’a kadar, adayların açtırdıkları ve YSK’ya bildirdikleri hesaplara yatırılacak ve YSK’nın belirlediği üst limit üzerinden yapılabilecek. Yapılan bağışları, adaylar sadece seçim kampanyası için kullanabilecekler.

(Erdal Altuntaş /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi