İsrail’den basın özgürlüğüne bir darbe daha

İsrail polisi Filistin’de 4’ü gazeteci 20 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail’den basın özgürlüğüne bir darbe daha

İsrail polisi Filistin’de 4’ü gazeteci 20 kişiyi gözaltına aldı.

İşgalci İsrail, Batı Şeria’ya operasyon düzenleyerek 20 Filistinliyi gözaltına aldı. Polisin yaptığı açıklamada, Filistinlilerin “terör faaliyetlerine katılması şüphesi” ile gözaltına alındıkları yalanı ortaya atıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 gazetecinin de, İsrail tarafından 9 Temmuz’da kapatılan Al-Quds televizyonu çalışanı olduğu açıklandı. Polis, tutuklu gazetecilerin Ala Rimawi, Muhammed Ulwan, Hüsnü İnyas ve Qutaibah Hamdan olduğunu söyledi.

Filistinli Gazeteciler Sendikası (PJS) ve Filistin Enformasyon Bakanlığı yaptıkları iki ayrı açıklamada, İsrail’in gazetecileri gözaltına almasını kınadıklarını bildirdi. Sendika, İsrail’in gazetecilerin otomobilleri ve eşyalarına dahi el koymalarını “özel hayata ve Filistin medyasına bir başka saldırı” olarak ifade etti. Sendika, İsrail’in ifade özgürlüğünü kısıtlayarak işlediği insanlık suçlarını gizlemeye çalıştığını açıkladı.

32 GAZETECİ ESİR

Filistin Enformasyon Bakanlığı, 32 gazetecinin İsrail tarafından esir tutulduğunu açıkladı.

İsrail polisi sıklıkla “aranan suçluları bulma” bahanesiyle Filistin topraklarına baskınlar düzenleyerek geniş kapsamlı tutuklamalar yapıyor. Filistinli kaynaklarına göre, 350’si kadın ve çocuk olmak üzere 6 bin 500 Filistinli İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunuyor.

(Muhammed Rabah /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi