Michael Kasırgası Florida kıyılarını vurdu

Florida kıyılarını vuran Michael Kasırgası sebebiyle 1 milyondan fazla noktaya elektrik verilemiyor.

Michael Kasırgası Florida kıyılarını vurdu

Florida kıyılarını vuran Michael Kasırgası sebebiyle 1 milyondan fazla noktaya elektrik verilemiyor.

Saatte 250 kilometreyi bulan rüzgâr hızı ve yüksek yağış bölgede taşkınlara sebep oluyor ve bölgede yaşayanlar için ölüm tehlikesi anlamına geliyor. Federal Acil Durum Merkezi (FEMA) Başkanı Brock Long, “Maalesef en kötü kasırga bu” dedi. Long yaptığı açıklamada, bölgenin daha önce bu tarz bir kasırga ile karşılaşmadığını belirterek “Bölgede bina yapı kodları ve kuralları buna göre tasarlanmadı” dedi.

Tarihi kayıtlara göre en son bölgeyi kategori 4 sınıfı kasırga 1851 yılında vurmuştu.

"HEMEN SIĞINAK BULUN"

Florida Valisi Scott ise, “Sahil şeridini tahliye etmek için zaman geçti. Acil durum ekipleri size fırtına ortasında gelemeyecek. Eğer kalmayı seçtiyseniz hemen sığınak bulun” diyerek kasırga etkisini azaltıncaya kadar bölgedeki acil durum servislerinin durdurulduğunu açıkladı.

Bölgede bulunan Tyndall Hava Kuvvetleri üssü de “HURCON 1” durumuna geçerek minimum acil durum personeli haricinde boşaltıldı. Üstte bulunan F-22 savaş uçakları bölgeden yüzlerce km uzaklaştırılırken, üstte yaşayan 600 ordu mensubu ve ailesi tahliye edildi.

Bölgedeki tüm ticari uçuşlar durdurulurken milyonlarca noktaya elektrik verilemiyor. Kasırganın büyüklüğü nedeni ile bölgeye elektrik verilmesinin haftalar alabileceği söyleniyor.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump da, “Federal kaynaklar her derecede hazır ve biz de kesinlikle hazırız. Tanrı herkesi korusun çünkü bu çok sert olacak” ifadesini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi