Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık
GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Eğitimine yüz yüze devam edecek gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık. Bakanlığımızın il müdürlükleriyle, yurt yönetimleri ile irtibata geçerek bu anlamdaki yeni planlamaları takip edebilirler" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üniversitelerin hibrit eğitime geçmesi kararı sonrası, Yurt Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Kasapoğlu, öğrenci yurtlarının deprem felaketinin neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesinde rol aldığını belirterek, "Yurtlarımız barınmayla beraber, birer lojistik merkezi olarak özellikle milyonlarca kap yemeğin pişirildiği, dağıtıldığı mekanlar olarak milletimize hizmet etti. Yurt alt yapısı olarak hem deprem bölgesindeki yurtlarımız hem de 81 ildeki yurtlarımız için depremin ilk gününden itibaren ne dedik? 'Hem depremzedelerimizin hizmetinde olacak ve hem de öğrencilerimizin yüz yüze eğitime devam eden, stajı olan, çalışan öğrencilerimizin hizmetinde olacak' dedik. Aynı şekilde bu süreçleri yönettik. Bir yandan depremzede vatandaşlarımızı ağırlarken diğer yandan da üniversitelerin aldığı kararlar doğrultusunda hem öğrencilerimize hem çalışan gençlerimize bugüne kadar yurtlarımız hizmet verdi" diye konuştu.
Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelerin hibrit eğitime geçmesiyle ilgili kararına değinen Kasapoğlu, "YÖK'ün almış olduğu karar ve dün itibariyle üniversitelerin senato kararıyla hem yüz yüze eğitim hem online eğitim paralel şekilde hibrit olarak yeni bir süreç başladı. Biz de yeni süreç çerçevesinde özellikle eğitimine yüz yüze devam edecek gençlerimiz için yurtlarımızı tekrar planladık. Onları en güzel şekilde kendi mekanlarına tekrar kavuşturmak için ilgili hazırlıkları yaptık. Dün itibarıyla süreç hızlı bir şekilde başladı. Ramazan sürecinde tüm Türkiye'de misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızla iftarlarda beraber oluyoruz. Dün de ilk kez öğrenci arkadaşlarımızla Ankara'daki yurdumuzda bir araya geldik. İnanıyorum ki gençlerimiz bu hibrit modelle birlikte onlar da planlamalarını yapıyor. Bakanlığımızın il müdürlükleriyle, yurt yönetimleri ile irtibata geçerek bu anlamdaki yeni planlamaları takip edebilirler. Ne bir genç arkadaşımızı ne bir depremzedemizi mağdur etmemek adına bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla, tüm alt yapımızla bu süreci birlikte yöneteceğiz" ifadelerini kullandı. ()

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi