"Gençler Arasında Küresel Sürdürülebilirlik Hareketi: Eko-Bahçecilikte Türkiye ve Litvanya Ortaklığı!"

"Gençler Arasında Küresel Sürdürülebilirlik Hareketi: Eko-Bahçecilikte Türkiye ve Litvanya Ortaklığı!"

Musninkai Rural Community (koordinator) ve Širvintos Youth Center (Ortak) temsilciliğinde Müsninkai ve Širvintoslu gençler, 4-10 Haziran tarihleri arasında Türkiye'de eğitime katılarak eko-bahçecilik alanında değerli bilgiler edindiler.

Bu eğitimler, Türk kuruluşları İzmir Ekolojik Denge Derneği ve Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi Derneği (IYACA) ile ortaklaşa yürütülen "Gençlerin girişimcilik becerileri geliştirmesi için eko-eğitim bahçesi" projesinin bir parçası olup, gençlerin eko-bahçe konusunda yararlı teorik ve pratik bilgiler edinmelerine ve katkıda bulunmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesine yöneliktir.

İzmir’de verilen eğitim, organik tarımı teşvik etmeye odaklandı. Amacı, Türkiye ve Litvanya'dan gençleri organik tarımı teşvik etmeye ve bahçecilikte sürdürülebilir uygulamaları öğrenmeye teşvik etmekti. Musninkai ve Širvintos'tan gençler, yeni bilgiler edinmek için büyük bir ilgi ve istekle İzmir'e geldiler. Çeşitli pratik çalıştaylara, derslere ve eğitim faaliyetlerine katıldılar. Bu faaliyetler sayesinde farklı organik tarım sistemleri, toprak yönetimi, doğal gübre kullanımı, kimyasallar olmadan haşere kontrolü ve daha fazlasını öğrendiler. Ayrıca yerel organik çiftçilerle tanıştılar, onların hikayelerini ve deneyimlerini dinlediler ve karşılaştıkları zorlukları öğrendiler. Bu gençler hem öğrendiler hem de deneyimlerini Türkiye'den diğer katılımcılarla paylaştılar. Yerel türleri ve çevreyi teşvik eden sürdürülebilir tarımsal girişimleri vurgulayarak Litvanya'daki organik bahçecilik uygulamalarını sundular.

Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık kapsamında AB Gençlik programları-Litvanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilmiştir.

  

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, 14:47

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi