AB'de işsizlik son 10 yılın en düşük seviyesinde 

Avrupa Birliği İstatistik Kurumu (Eurostat) Avrupa Birliği üyelerinin işsizlik rakamlarını açıkladı. Eurostat verilerine göre; Avrupa genelinde işsizlik yüzde 7 civarında. Avrupa ülkeleri içerisinde en düşük işsizlik oranı Çekya'da, en yüksek işsizlik oranları ise Yunanistan, İspanya ve İtalya'da.  İşsizlik göstergeleri içerisinde önemli bir yere sahip genç işsizliği oranları ise Avrupa Birliği üyelerinde ne civarda? 

AB'de işsizlik son 10 yılın en düşük seviyesinde 

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) açıkladığı Mayıs ayı verilerine göre; mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı 28 üyeli Avrupa Birliği’nde yüzde 7 seviyesinde gerçekleşti. Nisan ayına göre işsizlik verilerinde değişiklik olmadı. Bu ayki işsizlik oranı ile AB, Ağustos 2008’den bu yana görülen en düşük işsizlik seviyesini korudu. AB’de işsiz sayısı ise 17 milyon 207 bin oldu.

Euro bölgesi ortalamasında işsizlik daha yüksek

Eurostat’ın verilerine göre; 19 üyeli euro bölgesinde Mayıs ayında işsizlik oranı yüzde 8,4 oldu. Euro bölgesinde de işsizlik Nisan ayına kıyasla değişiklik göstermeyerek Aralık 2008’den bu yana görülen en düşük seviyede kalmaya devam etti. 19 üyeli euro bölgesinde işsiz sayısı 13 milyon 656 bin oldu.

Haberin devamı: //diasporahaber.com/avrupa-genelinde-issizlik-son-on-yilin-en-dusuk-seviyesinde/

Diaspora Haber www.diasporahaber.com

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi