Oda ve borsalarda seçim heyecanı yaklaşıyor…

Tansiyon yükseliyor… Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Oda ve Borsa organ seçimlerinin takvimleri belli oluyor. Tüm oda ve borsaların organ seçimleri Kasım ayı içerisinde tamamlanacak.

Oda ve borsalarda seçim heyecanı yaklaşıyor…

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Oda ve Borsa organ seçimlerinin takvimleri belli oluyor. Tüm oda ve borsaların organ seçimleri Kasım ayı içerisinde tamamlanacak.

 Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek oda ve borsaların seçimleriyle belirlenecek meclis üyeleri, oda yönetimlerini ve başkanlarını da aynı takvim içerisinde oylarıyla seçecek.

2022-2025 döneminde görev yapacak meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçimlerde, binlerce firma temsilcisi iş dünyasının kaderini belirleyecek. Türkiye genelinde her ilin sanayi ve ticaret odalarının yönetimin şekilleneceği seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına adaylıklarını açıklayan isimlerin, daha çok meclis üyesine sahip olmak için çalışmalarına hız verdiği öğrenildi.

ATO ve İTO’da tek aday

Türkiye’nin en büyük iş hacmine sahip İstanbul Ticarer Odası (İTO) ve Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) adaylıklarını açıklayan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Aydagiç ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın seçime tek aday olarak gireceklerine kesin gözüyle bakılıyor.

ASO’da kıyasıya kapışma

Ankara Sanayi Odası başkanlığı için ise adaylıklarını açıklayan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seyit Ardıç arasında kıyasıya bir seçim rekabeti olması bekleniyor.

Kritik Görüşme

Uzun yıllardır ASO başkanlığını yürüten Nurettin Özdebir ve ASO Başkan vekili ve Başkent OSB Başkanı Seyit Ardıç, Kasım ayı içerisinde sandıkta kozlarını paylaşacaklar.

Sanayi Eski Bakanı ve sanayici Zafer Çağlayan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün oda seçimleri hakkında fikir alışverişinde bulundukları, adaylarla ilgili değerlendirmenin masaya yatırıldığı öğrenildi.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Oda ve Borsa organ seçimlerinin takvimleri belli oluyor. Tüm oda ve borsaların organ seçimleri Kasım ayı içerisinde tamamlanacak.

Basın Bülteni

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2022, 14:26

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi