Petrol Ofisi Grubu, web sitesini görme engellilere erişilebilir kıldı

Petrol Ofisi Grubu, web sitesini görme engellilere erişilebilir kıldı
Petrol Ofisi Grubu, web sitesini görme engellilere erişilebilir hale getirdi.

Kapsayıcılık anlayışı doğrultusunda yatırımlarına bir yenisini daha eklediğini duyuran Petrol Ofisi, görme engellilerin yaşadığı zorlukları ortadan kaldırmaya yardımcı olmak amacıyla Türkiye merkezli bir sosyal girişim olarak özgürlük teknolojileri geliştiren BlindLook iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında, tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital ürün ve hizmetleri kimseye ihtiyaç duymadan kullanmalarına olanak sağlandı.

Petrol Ofisi Grubu, akaryakıt sektöründe, BlindLook tarafından geliştirilen ses odaklı erişilebilirlik teknolojisi Sesli Simülasyonunu web sitesine entegre eden ilk şirket oldu.

“SEKTÖRÜMÜZDE BİR İLKİ HAYATA GEÇİRDİK”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Petrol Ofisi CMO’su Sinan Seha Türkseven, “Blindlook sosyal girişimi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin toplumsal kapsayıcılık ve erişilebilirlik anlamında sağladığı değeri çok önemsiyoruz. Bu proje ile görme engellilerin Petrol Ofisi Grubu ile olan marka-tüketici ilişkisindeki bağı güçlendirmeyi ve özgürleştirici teknolojilerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Web sitemizi görme engelliler için engelsiz bir hale getirerek, sektörümüzde bir ilki hayata geçirdiğimiz için mutluluk duyuyoruz.”

BlindLook Kurucularından Cihat Ersin Aydın ise konuyla ilgili şunları söyledi:

“Petrol Ofisi’nin EyeBrand ağımızın bir parçası olarak, sesli özgürlük dünyamıza katılmasından dolayı çok mutluyuz. Biz BlindLook olarak, iletişimin yüzde 80 görme odaklı olduğu bu dünyada, görme engelliler için yüzde 100 ses odaklı bir dünya yaratıyoruz. Türkiye'de 1 milyon görme engelli birey yaşıyor. Bu topluluğun aileleri ve yakın çevrelerini de dahil ettiğimizde, yaklaşık 5 milyon insanın hayatına dokunacak bir çözüm sunuyoruz. Sesli simülasyon teknolojimizle, akaryakıt sektörünü de görsellikten arındırarak görme engellinin bağımsızlığına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Eşit ve engelsiz dünya hayalimizi adım adım gerçekleştirme yolunda sektörünün ilki olarak adım attığı ve bizimle birlikte yürüdüğü için Petrol Ofisi Grubu’na çok teşekkür ederiz.”

BlindLook, kurulduğu günden bu yana 285 milyon görme engelliye sosyal hayatta ve dijital dünyada bağımsızlık kazandırmak için özgürlük teknolojileri geliştiriyor.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi