15 Temmuz gazilerinden Afrin’e tam destek

15 Temmuz’da darbecilere karşı koyan gaziler ve şehit yakınları, Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. İstanbul’da bir araya gelen gaziler ve şehit yakınları, gözlerini kırpmadan Mehmetçiğe destek olmak için Afrin’e gidebileceklerini söyledi.

15 Temmuz gazilerinden Afrin’e tam destek

15 Temmuz’da darbecilere karşı koyan gaziler ve şehit yakınları, Türkiye’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. İstanbul’da bir araya gelen gaziler ve şehit yakınları, gözlerini kırpmadan Mehmetçiğe destek olmak için Afrin’e gidebileceklerini söyledi.

15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Küçükçekmece Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinliğe Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları katıldı. Kahvaltıda bir araya gelen gaziler ve şehit yakınları, Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na verdikleri desteği dile getirdi. Afrin’de teröristlerle çatışan Mehmetçiklerin başarılı olacağına inandıklarını ifade eden gaziler ve şehit yakınları, şehit olan askerler için dualar etti.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı koyarken yaralanan birçok gazi, gözlerini kıpmadan Afrin’e gideceklerini dile getirdi.

“RABBİM ORADA MÜCADELE EDEN BÜTÜN YİĞİTLERİMİZİN GÖĞSÜNÜ ZIRH EYLESİN”

Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sonuçlanacağına inandığını dile getiren Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, “Afrin’deki operasyon çok yakından takip ettiğimiz ve gelen haberlere her gün kulak kabarttığımız, haberleri açar açmaz ilk olarak baktığımız konulardan biri oluyor. O gün şehit haberi gelmişse kalbimiz acıyor, onun için gözyaşı döküyoruz ama Rabbim inşallah orada mücadele eden bütün yiğitlerimizin göğsünü zırh eylesin. Vücutlarına kurşun değdirmesin diyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM DİNİMİZDE DE, GELENEĞİMİZDE DE SİVİLLERİ VURMAK DİYE BİR ŞEY Gobahis YOK”

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut ise, Türk ordusunun başarılı olacağına inandığını vurguladı. Türk milletinin birlik beraberliğinin önemine dikkat çeken Bulut, "Bu memleket hepimizin, bu memleket sağlam olursa ümmet sağlam olur. Bu anlamda da ordumuza başarılar diliyoruz, başaracaktır ve içerideki kardeşlerimize de birlik beraberlik diliyoruz. Biz bir, diri olursak muzaffer oluruz. Şehirlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugünkü toplantımızın bir sebebi de oydu. Ne zaman bize ihtiyaç duyarsa bu vatan gözümüzü kırpmadan Allah şahit olsun ki 2 tane evladım var, hiç önemli değil 80 milyon olduk. Bir sivilin burnunun kanamaması bizim için esas, aksi halde biz bir haftada Afrin’i alabiliriz. Ama biz Amerikalılar gibi ya da emperyalist güçler gibi ya da hainler gibi sivilleri vuracak yapıda insanlar değiliz. Bizim dinimizde de, geleneğimizde de sivilleri vurmak diye bir şey yok” dedi.

“GEREKİRSE HEMEN ŞU AN AFRİN’E KOŞARAK GİDERİM”

Afrin’de görev yapan askerlere desteğini dile getiren 15 Temmuz gazisi Hakkı Kömleksiz ise, “Anne babasız olur ama vatansız olmaz. Şehitlerimizi Allah rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar versin. Şu an bizi isteseler bizde gideriz, hazırız. Gerekirse hemen şu an Afrin’e koşarak giderim” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi bacağından yararlandığı için yürüme zorluğu çeken Mehmet Onay, ihtiyaç olursa gözünü kırpmadan Afrin’de de savaşabileceğini dile getirerek, "Hiçbir zaman bir Türk ölmeden, son nefesini vermeden kendini kenara köşeye atılmış hissetmez. Bizim de mücadele edeceğimiz noktalar, yerler vardır. Bu günde olsa kabul etseler şuan yine seve seve giderim. Oradaki Mehmetçiğimize, askerimize, polisimize her türlü desteği de veririz. 15 Temmuz’da zaten görevliydim, emniyet mensubuyum. O gün çıktığım gibi bugün de Afrin’e her şekilde şu halimle kabul etseler yine giderim. Her türlü mücadeleyi de yaparım” ifadelerini kullandı

Etkinliğin sonunda yapılan çekilişle bir gazi ve bir şehit yakınına umre gezisi hediye edildi.

(Hasibe Karadağ - Ahmet Faruk Sarıkoç / İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi