15 Temmuz kahramanından Cumhur İttifakı’na destek

15 Temmuz darbe girişimi gecesi tankların önüne yatan ve o gecenin sembolü olan Metin Doğan, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı.

15 Temmuz kahramanından Cumhur İttifakı’na destek

15 Temmuz darbe girişimi gecesi tankların önüne yatan ve o gecenin sembolü olan Metin Doğan, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin gecesinde Atatürk Havalimanı’na giderek kendini tankların önüne atan ve o hain gecenin sembolü haline gelen Metin Doğan, Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı. Türkiye eski hallerine geri dönmemesi gerektiğini vurgulayan Metin Doğan, özellikle gençlerin geleceği için 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’na oy vermesi gerektiği belirti.

İktidara olan kırgınlıkların seçim sonrasına ertelenmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, "Bizim kırılmak ve kızmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu eleştirilerimizi, kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı 24 Haziran saat 17’ye kadar hiçbir şey olmamış gibi, kırılmamışız gibi canla başla Cumhur İttifakı için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

METİN DOĞAN’DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Gençlerin Türkiye’nin eski hallerine bakıp ona göre hareket etmelerinin gerektiğini söyleyen Doğan, "Buradan gençlere özellikle seslenmek istiyorum. Yalan dolan siyasetle kimse kendini kandırmasın. Kendileri Türkiye’nin 15-16 yıl önceki haline baksınlar. Türkiye tekrar eski hallerine dönmesini istiyorlarsa ona göre oylarını diğer tarafa kullansınlar. Eğer Türkiye’nin daha da gelişmesini istiyorlarsa, kendi geleceklerinin daha da parlak olmalarını istiyorlarsa Cumhur İttifakına oy versinler” dedi.

"ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE’NİN KAOS OLDUĞUNU ANLATMALIYIZ”

İktidara olan kızgınlığın ya da kırgınlığın 24 Haziran sonrasına bırakılması ve şu an için ülkenin geleceği adına Cumhur İttifakı’na oy verilmesine değinen Doğan, "Bizim kırılmak ve kızmak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu eleştirilerimizi, kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı 24 Haziran saat 17’ye kadar hiçbir şey olmamış gibi, kırılmamışız gibi canla başla Cumhur İttifakı için çalışmalıyız. Tek bizim oy vermemiz de yetmiyor. Seferberlik ilan edeceğiz. Annemizi, babamızı, kardeşlerimizi, komşularımızı, hemşehrilerimizi ikna etmek için canla başla çalışmalıyız. Erdoğansız bir Türkiye’nin kaos olduğunu anlatmalıyız. Bizim şimdi eleştirdiğimiz bir sürü noktalar var ama bu eleştirdiğimiz noktaların Erdoğansız bir Türkiye’de on kat daha artacağını anlatmalıyız. Bölgedeki haritaların bir asır önce sil baştan tekrar çizileceğini ve bizim bu kritik sürece çok güçlü bir liderle girmemiz gerektiğini, aksi takdirde bir asır önce olduğu gibi başkalarının ellerinde cetvellerle kendi haritamızı çizerken göreceğimizi onlara anlatmalıyız" diye konuştu.

"15 TEMMUZ’DAKİ TANKLAR BENİ EZMEMİŞTİ AMA 24 HAZİRAN’DAKİ SEÇİMLER DE EZMESİN”

15 Temmuz hain darbe girişiminde tankların altına yatan ve darbe girişiminin sembolü olan Doğan, "Cenab-ı Allah bana 15 Temmuz’da tankların altına yatırarak Türkiye’deki darbecilere karşı ilk direnişi başlatma şerefini nasip etti. Allah şimdi bize bu şereften daha büyüğüne erişme fırsatını veriyor. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’na oy vermek ve verdirtmek 15 Temmuz’da tankların altına yatarak darbeyi engellemek kadar önemlidir. Biz 15 Temmuz’da onların tanklarla düzeni değiştirmeye çalışmalarına engel olmuştuk. 24 Haziran’da da oy vererek bunlara engel olmalıyız. 15 Temmuz’daki tanklar beni ezmemişti ama 24 Haziran’daki seçimler de ezmesin. Buna insanlar izin vermesinler” dedi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi