Adana kebabına Hollywood coşkusu

Bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde Avustralyalı Şef Wolfgang Puck’ın Adana kebap yapıp Hollywood yıldızlarına ziyafet vermesi, Adana’daki kebapçıları sevindirdi.

Adana kebabına Hollywood coşkusu

Bu yıl 90’ıncısı düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde Avustralyalı Şef Wolfgang Puck’ın Adana kebap yapıp Hollywood yıldızlarına ziyafet vermesi, Adana’daki kebapçıları sevindirdi.

Oscar Ödülleri, geçen 4 Mart günü Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu. Bu sene Oscar Ödül Töreni’nin yemek menüsüne üç Türk lezzeti eklendi. 90 yıllık Oscar tarihinde menüde ilk kez Adana kebap, içli köfte ve kabak tatlısı yer aldı. Adana kebabının Hollywood yıldızlarına ikram edilmesi de Adana’daki kebapçıları mutlu etti.

Kebap ustası Uğur Aydın, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, törende yapılan sunumun Adana’yı dünyaya tanıtma adına çok olumlu olduğunu belirterek, “Önce Oscar Ödül Töreni’nde yapılan davranıştan dolayı çok teşekkür ediyorum Adanamızı tanıttığı için. Adana kebabı çok farklıdır. Her lezzete, her damağa uygun bir yiyecek. Adana kebabını biz Adanalılar olarak tanıttığımız için tüm Türkiye’de bir marka olarak duyurulması devam ettiği sürece biz her zaman daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.

“YAPANLARIN KENDİ VİCDANI”

Oscar Ödül Töreni’nin menüsünde Adana’yı anlatan bir yemeğin olmasının kaçak kesilmiş veya kesilmekteyken yakalanan at ve eşek eti olayları ile gündeme gelen Adana’nın olumsuz imajının da ortadan kaldırılması için önemli olduğundan bahseden Aydın, “Bizim Adana’nın insanı, kebapçılar, kebap ustaları hiçbir şekilde öyle at ve eşek eti kullanmak gibi bir davranışta bulunmaz. Bulunduklarını da asla düşünmüyorum. Yapanların kendi vicdanıdır ama ben yaptıklarını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN ADANA’YA BEKLERİZ”

Hollywood yıldızlarını Adana’ya gelip kebabı yerinde yemeleri için davet eden Uğur Aydın, “Adana kebabı bir dünya markası. Tüm Türkiye’de bu damak zevki lazımdır ve her zaman bu böyle devam edecektir. Her zaman Adana’ya bekleriz, gelsinler kaburganın bıçak kıymasını denesinler. En güzel şekilde onları ağırlarız” şeklinde konuştu.

Hakan Akın isimli vatandaş ise, “Ne mutlu bize, ne mutlu Türkiye’ye. Bizim olsun da ne olursa olsun” dedi.

Muhammet Turan da, “Adanalı olmaktan, böyle bir yemeğimiz olduğu için gurur duyuyoruz. Memnunuz. Bütün dünya yıldızları gelip Adana’da kebabı yesin ve tadını görsünler. Ne yemek olduğunu bilsinler” diye konuştu.

“TÜRKİYE İÇİN İYİ BİR REKLAM”

Kebap ustası Mahmut Arlı ise Türkiye’nin reklamı için Oscar Ödül Töreni’nde yapılan ikramın çok iyi olduğunu anlatarak şunları söyledi:

“Oscar Ödül Töreni’nde Adana kebap yedirildiğine göre ben onları Adana’ya davet ediyorum. Gelsinler yerinde kebabı yesinler ki tadını o zaman alırlar. Türkiye için iyi bir reklam. Adana için iyi bir reklam olmuştur. O Avustralyalı şefe de Adanalı öğretmiştir. Benim çok dostum var Avustralyalı. Onlara öğretip gönderdik geri. Onlar da Adanalı çocuklardır. Orada yerler sonra oraya mal ederler ama gerçek kebap Adana’da yenir.”

(Umutcan İşledici /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi