Aile o sırada bahçedeymiş

Malta bayraklı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nda hasar tespit çalışması sürüyor. Ailenin avukatı Nazlı Selek, ailenin kaza sırasında yalının bahçesinde olduğunu ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Aile o sırada bahçedeymiş

Malta bayraklı geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nda hasar tespit çalışması sürüyor. Ailenin avukatı Nazlı Selek, ailenin kaza sırasında yalının bahçesinde olduğunu ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.

Mısır’dan sefere çıkan Malta bayraklı gemi boğazdan geçişi sırasında dün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün altında bulunan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpmış ve facianın eşiğinden dönülmüştü. Hekimbaşı Salih Efendi’nin iki torununun yaşadığı yalıda dün yaşanan olay sırasında ailenin yalının bahçesinde olduğu öğrenildi. Yalıda ise hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Yaşanan kazanın ardından aile fertleri sabahın erken saatlerinde Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na gelirken, Anıtlar Kurulunun onayının beklendiği öğrenildi. Aile adına bir açıklama yapan avukat Nazlı Selek, “Henüz hasar tespiti yapılıyor. İçeride çok eski tarihi değeri olan eşyalar var. Aynı zamanda yapının kendisi de birinci sınıf tarihi eser. Statik vs. hepsine bakıldı. Bakılmaya da devam edecek. Anıtlar Kurulundan izin alınmadan yapıda herhangi bir şey yapamıyoruz. İçeriye giremiyoruz. İçerideki bazı eşyaları çıkarmak da mümkün olamıyor. Çünkü ahşap bina şuanda kendini kendi matematiği ile tutuyor. Oradan herhangi bir eşya çıktığı zaman yapının aniden çökme riski söz konusu. Hatta kuvvetli dalgalar da sarsıyor şuanda. Fakat Anıtlar Kurulundan izin almadan da yapıdan herhangi bir işlem yapamıyoruz. O işlemler yarın itibariyle başvurular yapılacak. Hukuki süreçte başlatıldı, tespitler yapılıyor” dedi.

“OLAY SIRASINDA AİLE YALININ BAHÇESİNDE BULUNUYORDU”

Avukat Nazlı Selek, yaşanan olay sırasında ailenin yalının bahçesinde olduğunu belirterek, büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Yalıdaki çalışmalarla ilgili bilgi veren Selek, “Görevli arkadaşlar geldi ve tespitlerini yaptılar. Asıl resmi işlemler yarın başlatılacak. Yani devlet sağ olsun, ilgili kurumlar gerekli önlemleri aldılar. Envanter dökümü yapılıyor. İçeride 200 yıllık antika eserler, tablolar var. Çok ağır hasar var. Ailenin zararı manevi olarak ölçülemeyecek bir zarar tabii. Salih Efendi’nin kendi eşyası var, odası var. Aile yıllardır bunları korumaya çalışmış” şeklinde konuştu.

Olay sırasında ailenin evde olduğunu vurgulayan Selek, “Ailenin yaşadığı bir ev burası. Torunları buradaymış olay esnasında. Bahçedeymiş ve birebir yaşamış. Dolayısı ile üzgünler ve harap durumdalar. Aile dizilerden ve organizasyonlardan gelen gelirle yalıyı ayakta tutmaya çalışıyor yıllardır. Gerekeni yapacağız. Yani aile evin içerisinde olmadığı için can kaybı olmadı ama girmek üzerelermiş. Faciadan dönüldü diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi