Ankara’da binler Mehmetçik için yürüdü

Ankara’da Zeytin Dalı Harekatı ve Mehmetçiğe destek için binlerce vatandaşın katılımı ile yürüyüş düzenlendi.

Ankara’da binler Mehmetçik için yürüdü

Ankara’da Zeytin Dalı Harekatı ve Mehmetçiğe destek için binlerce vatandaşın katılımı ile yürüyüş düzenlendi.

Cuma namazı çıkışı Pursaklar Hicret Camii önünde Zeytin Dalı Harekatı’na destek için basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından kalabalık, ellerinde al bayraklarla ilçe şehitliğine kadar yürüdü. Yürüyüşe Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhitten Güney, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, öğrenciler, öğretmenler ve on binlerce kişi katıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Çetin yaptığı konuşmada, “Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı olarak Mehmetçiğimizin duacısı, Zeytin Dalı Harekâtı’nın tam destekçisiyiz. Şunu hepimiz görüyoruz; Türkiye ve Türk milleti Gazze’de, Filistin’de, Somali’de, Halep’te, Bayırbucak’ta, Afrin’de, kısacası dünyanın dört bir yanında mazlumların umudu olmuştur. Bu umut dün Fırat Kalkanı’ydı, bugün de Zeytin Dalı Harekâtı’dır. Vahşet saltanatı sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Suriye diktatörü Esed, emperyalist ülkelerle birlikte bölgeyi kendi inancı ve çıkarları doğrultusunda ateşe verdi. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde komutanlarımızın himayelerinde dosta güven, düşmana korku salan şanlı ordumuz, ulusal güvenliğimizi ve bölgesel huzuru sağlamaya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nı 28 gündür başarıyla sürdürüyor. Kahraman Mehmetçiğimizin destan yazdığı ve tarihin şanlı sayfalarında yerini alacak olan Zeytin Dalı Harekatı’na herkesin ‘amasız, fakatsız’ destek vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Çünkü bu mücadele, milletimiz ve devletimiz için bir beka mücadelesidir" şeklinde konuştu.

“OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ”

Türkiye sınırlarında oynanan oyunun farkında olduklarını belirten Çetin, “Bir taraftan PKK, DEAŞ, PYD, YPG, FETÖ; öte taraftan küresel piyonların iş başında olduğunu biliyoruz. Kadim coğrafyamızda oynanan oyunların farkındayız. Kurulan tuzaklar er ya da geç tuzak kuranların başına yıkılacaktır. Bütün terör örgütlerine ve bunların destekçilerine inat tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet demeye, bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar halkı olarak Mehmetçiğimizin duacısı, Zeytin Dalı Harekâtı’nın tam destekçisiyiz. Mübarek kanlarıyla bayrağımızın hürriyetini, milletimizin istiklalini muhafaza eden, Doğu ve Güneydoğu’da, Fırat Kalkanı’nda, Afrin’de, cennet vatanımızın her karış toprağında teröristlere karşı mücadele ederek şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Pursaklar Kaymakamı Kara ise askere zafer dileyerek, Pursaklar’la gurur duyduğunu ifade etti. Kara, "Burada hepimiz askeriz” dedi.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş sonrası Pursaklar Şehitliği’ne ulaşan kalabalık şehitler için dua etti.

(Yağmur Yıldız - Burak Altun /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi