Bakan Kurum’un 17 Ağustos depreminin yıldönümü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "17 Ağustos benzeri hadiselerin tekrar yaşanmaması için başta devletimiz olmak üzere hepimize sorumluluk düşüyor" dedi.

Bakan Kurum’un 17 Ağustos depreminin yıldönümü mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "17 Ağustos benzeri hadiselerin tekrar yaşanmaması için başta devletimiz olmak üzere hepimize sorumluluk düşüyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 17 Ağustos depreminin yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Yaşadığımız coğrafya itibariyle ülkemiz deprem bölgesinde yer almaktadır. Tarihi tecrübeler şahittir ki deprem hayatımızın bir anına karşılık gelen tesadüfi bir olay değil gerçeğidir. Bilhassa deprem riski yüksek alanlarda çalışmalarımızı daha hızlı ve çözüm odaklı bir anlayışla sürdürmeye devam ediyoruz. Yapılarımızı depreme dayanıklı hale getirirken yerinde dönüşümü esas alıyor, vatandaşımızı mağdur etmeden alan bazlı dönüşüme önem veriyoruz. Başta deprem olmak üzere, olası afetlerde oluşacak zararların azaltılmasını, çarpık ve düzensiz kentleşme sorunlarının çevre ile uyumlu, estetik, özgün mimari özelliklerine sahip yapılaşmayla giderilmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde detayları kamuoyuyla paylaşılan 100 günlük icraat planında da Kentsel Dönüşümün geniş bir yer bulduğunu bildiren Kurum, şunları kaydetti:

"100 gün içerisinde; 23 bölgede 17 bin konut ve iş yerini tamamlayacak, 16 bin adedinin temelini atacağız. Ülke genelinde risk taşıyan 7,5 milyon bağımsız birimi dönüştürmeyi hedefliyoruz. 2012 yılından bugüne kentsel dönüşüm kapsamında hak sahibi vatandaşlarımıza 2 milyar TL’ye yakın kira yardımı yaptık. Toplam 1 milyon 300 bin adet bağımsız birimde halihazırda dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir. 17 Ağustos benzeri hadiselerin tekrar yaşanmaması için başta devletimiz olmak üzere hepimize sorumluluk düşüyor. Deprem ve diğer tüm felaketlerde hasar ve kayıpların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Cenab-ı Allah 17 Ağustos benzeri depremlerden ve tüm felaketlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin."

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi