Gazi Üniversitesi'nde depremde ölen 10 öğrenci için fidan dikildi

Gazi Üniversitesi'nde depremde ölen 10 öğrenci için fidan dikildi
GAZİ Üniversitesi kampüsünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren 10 öğrencinin anısına 10 fidan dikildi.
Gazi Üniversitesi öğrencileri Sevde Nimet Özger, Alperen Gök, Özge Yıldırım, Sıdıka Yılmaz, Emir Ayna, Hatice Kübra Yıldırım, Elif Naz Elmas, Ece Gökçen Sarı, Büşra Güngördük, Aslı Atike Özdemir depremlerde hayatını kaybetti. Öğrenciler için kampüste fidan dikildi. Fidan dikim törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Yıldız, depremde yaşamını yitiren 6 öğrencinin eğitim fakültesinden, 2 öğrencinin tıp fakültesinden, 1 öğrencinin hemşirelik ve 1 öğrencinin de eczacılık fakültesinden olduğunu belitti. Prof. Dr. Yıldız, deprem bölgesindeki Kahramanmaraş Üniversitesi ile kardeş üniversite olduklarını belirterek, "Kahramanmaraş Üniversitesi’ne her türlü akademik desteği veriyoruz. Bugün itibarıyla 200 civarında öğrencimiz başta Kahramanmaraş Üniversitesi tıp ve diş hekimliği fakülteleri olmak üzere Gazi Üniversitesi’nde eğitimlerine başladılar. Misafir öğrenci olarak üniversitemizde devam edecekler. Ramazan kolisi ve hijyen kolisi hazırlığı da yapıyoruz. Ramazandan önceki hafta bu kolileri hocalarımız ve öğrencilerimizle ulaştırıp oradaki kardeşlerimize destek olacağız" dedi.
Prof. Dr. Yıldız, fidanlara hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin verileceğini belirterek, "10 canımızın hatırasını unutturmamaya gayret edeceğiz. Fakültelerimizde mekanlara bu kardeşlerimizin isimlerinin verilmesini istedik. Eczacılık Fakültesi’nde Alperen Gök kardeşimizin adı öğrenci toplulukları salonuna verildi. Önümüzdeki haftalarda da diğer vefat eden kardeşlerimizin isimleri de fakültelerdeki mekanlara verilecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 10 fidan kampüse dikilerek sulandı. Daha sonra hayatını kaybeden öğrenciler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. ()

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi