Gönüllü öğretmenler, Mehmetçik okullarında

Gönüllü öğretmenler, Mehmetçik okullarında
MİLLİ Eğitim ile Milli Savunma bakanlıklarınca afet bölgesinde kurulan Mehmetçik okullarına giden gönüllü öğretmenler, tüm eğitim kademelerindeki öğrencilere eğitim- öğretim hizmeti vermeye başladı.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından, afet bölgesinde eğitim-öğretimin devamı için Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıklarınca çadır okullar kuruldu. 'Mehmetçik okulu' adı verilen okullarda, eğitim öğretimin yanı sıra sosyal faaliyetler de yapılmaya başlandı. Gönüllü olarak afet bölgesine giden pek çok öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Mehmetçik okullarında görevlendirildi. Gaziantep'teki Mehmetçik okullarından birinde görev alan öğretmen, "Buradaki öğrencilerimize, depremzede öğrencilerimize bir nebze faydamızın olması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Şahsen bu konuda vicdanen rahatım. Eğleniyoruz, çocuklarımıza da gördüğünüz gibi bütün kademelerde eğitim veriyoruz. Eğitimden uzak kalmamaya özen gösteriyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Twitter'daki hesabından yapığı açıklamada, "Çocukların şarkılarına eşlik eden, onlarla oyunlar oynayan, her yeni günde yepyeni bilgilerle donatan öğretmenlerimiz, deprem bölgesindeki Milli Savunma Bakanlığı ile hayata geçirdiğimiz Mehmetçik okullarında evlatlarımızı sevgiyle kucaklıyor, fedakarca çalışıyor" ifadelerini kullandı. ()

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi