İstanbul'da 'Hocalı Katliamı' yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim okundu

İstanbul'da 'Hocalı Katliamı' yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim okundu

Ozan URAL / İSTANBUL ,()-İSTANBUL'da, 'Hocalı Katliamı'nın 31. yıl dönümünde Taksim Camii'nde Kur'an-ı Kerim okundu.
MHP Beyoğlu ilçe Başkanlığı tarafından akşam namazından sonra Taksim Camii'nde Hocalı kurbanları ve depremlerde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Azerbaycan'ın İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade, 31 yıl önce dünya insanlık tarihinin en korkunç cinayetlerinden birisinin yaşandığını söyledi.
Ermenistan'ın sivillere Hocalı'da soykırım yaptığını belirten Allahverdizade, "Bu soykırımda 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin ruhu şad olsun. Ayrıca Türkiye'de depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
MHP MYK üyesi Yavuz Tellioğlu da Hocalı'da 613 vatandaşın katliama uğradığını vurgulayarak, "Bizler bu katliamı nesilden nesle aktararak bunu unutmayacağımızı gösteriyoruz. Bizler de Hocalı'da ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın için Kur'an-ı kerim okuyacağız" diye konuştu.
Camideki etkinliğe MHP MDK Başkan Vekili Niyazi Paksoy, MHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bayram Gölcük ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın ardından cami çıkışında vatandaşlara helva ve su dağıtıldı. ()

(FOTOĞRAF)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi