Los Angeles’ta Müslümanlar Türk Başkonsolosluğunda buluştu

Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu, Güney Kaliforniya’da bulunan Müslümanları ağırladı.

Los Angeles’ta Müslümanlar Türk Başkonsolosluğunda buluştu

Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosluğu, Güney Kaliforniya’da bulunan Müslümanları ağırladı.

Aralarında Müslüman derneklerinin, camilerin, yardım kuruluşlarının da bulunduğu 50’nin üzerinde organizasyondan yaklaşık 100 davetlinin katıldığı gecenin açılış konuşmasını Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz yaptı. Oğuz, konuklara hoş geldiniz diyerek onları ağırlamanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Amerika İslami İlişkiler Konseyi-Los Angeles (CAIR-LA) Başkanı Hussam Ayloush’a geceye olan katkıları için teşekkür eden Oğuz, “Los Angeles büyük bir Müslüman topluluğun evi ve Los Angeles onların katkısı ve burada bulunması ile daha güçlü. Ben ve tüm çalışanlarımız sizinle çalışmaya, fırsatları beraber değerlendirmeye ve Amerikalı Müslümanların karşılaştıkları sorunların üstesinden birlikte gelmeye hazırız” dedi.

Sözlerine “İslam’a karşı korkuları besleyen negatif fikirlere ve önyargılara karşı çıkmalıyız. Yılmadan, yorulmadan ve devamlı olarak insanları dinimiz İslamın ana değerleri konusunda eğitmeliyiz” diyerek devam eden Oğuz, İslam’ın barış, birliktelik ve toleransı temsil ettiğini söyledi.

Ardından konuşan CAIR-LA’ın Başkanı Hussam Ayloush “ABD’de bulunan en büyük Müslüman topluluklarından biri Los Angeles’ta ve bizler için Müslümanların çoğunlukta yaşadığı ülkelerin temsilcilileri ile bir araya gelmek her zaman mutluluk verici” dedi. Türkiye’nin bütün Müslümanların kalbinde özel biri yeri var diyen Ayloush, Türkiye Başkonsolosluğu’nun herkesin bir araya gelmesine ve iletişimin güçlenmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Ardından bu tarz davetlerin sadece Amerika’da bulunan konuları değil okyanus ötesinde Suriye’de, Filistin’de, Burma’da veya herhangi bir yerde olan sorunlara da değinilmesini sağladığını ve Müslümanların çoğunlukta yaşadığı ülkelerin temsilcileri sayesinde Amerika’dan onları destekleme şansı bulabildiklerini anlattı.

Ayloush sözlerini “Türkiye hükümetine dünyada baskı altında bulunanlara verdiği destek için, özellikle benim kalbime çok yakın olan Suriye’den gelen mültecilere Türkiye’de kendilerini evlerinde hissettirdikleri için, biliyorum ki Filistinli kardeşlerimiz de aynı fikirde Türkiye’nin oradaki sorunla ilgili duruşu için teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

Ardından katılımcılar kendilerini tanıttı. Bu esnada gelen konuklara seslenen Turca Derneği yöneticisi Ebru Awad “Katılan herkesin kalbimizde yeri var. Türk, Arab her kim olursa olsun hepimiz kardeşiz” dedi. Toplantıya katılan ve Kaliforniya’da faaliyet gösteren Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Ahmet Önerbay da Türkiye ile Amerika arasında ticareti geliştirmeye çalıştıklarını, bu geceye katılmaktaki amaçlarının Müslümanlar arasındaki iletişimin sağlamlaşmasını desteklemek olduğunu ifade etti. Suriye İlerleme Enstitüsü Kurul Başkanı Susan Baaj, Türk Başkonsolosluğuna her yıl Müslüman Toplumuna yönelik davetleri için müteşekkir olduklarını, tüm destek ve yardımlarına teşekkür ettiklerini söyledi. Baaj ayrıca “Türkiye’nin Suriye halkı için büyük bir müttefik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sınırı Suriyeli mültecilere açmasından mutluluk duyuyorum, hiçbir başka komşu ülke bunu yapmadı, gerçekten kardeş milletleriz ve bu son zamanlarda Suriye’de olan krizlerde kendini gösteriyor” dedi.

Turca Derneği’nin Kurucusu Vakkas Doğantekin ise “Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz’un daveti ile bir araya gelindi. Türkiye ve ordumuz için birçok dua aldık” dedi. Gecenin sonunda ayrıca gelen din adamlarının önderliğinde Türkiye ve dünyadaki Müslümanlar için dua edildi.

(Aydın Tuna Palabıyıkoğlu/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi