Uçak kazasında hayatını kaybeden iki arkadaş son yolculuklarına uğurlandı

İran’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Aslı İzmirli ve Ayşe And son yolculuklarına uğurlandı.

Uçak kazasında hayatını kaybeden iki arkadaş son yolculuklarına uğurlandı

İran’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Aslı İzmirli ve Ayşe And son yolculuklarına uğurlandı.

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine hayatını kaybeden Aslı İzmirli ve Ayşe And’ın dostları ve sevenleri katıldı. İki arkadaşın cenazeleri saat 12.00’de gasilhaneden alınarak Zincilirkuyu Camii’ne getirildi. Aslı İzmirli’nin annesi Gülay, babası Coşkun İzmirli tabutun başında taziyeleri kabul etti. Aslı İzmirli’nin bu yaz evleneceği Lübnanlı nişanlısı Bassam Houssami’de tabutun başından bir an olsun ayrılmayarak son görevini yerine getirdi. Nişanlısını yalnız bırakmayan Houssaim’in ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Uçak kazasında hayatını kaybeden Psikolog Ayşe And’ın cenazesi ise aile tarafından alınarak Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Ayşe And’ın cenazesi aile fertlerinin omuzlarında musalla taşına getirilerek okuldan da arkadaşı olan Aslı İzmirli’nin yanına koyuldu. İki arkadaş son kez yan yana geldi. Anne Ayşıl Eke ve baba Ekber And tabut başında taziyeleri kabul etti. Anne Eke kızının tabutuna sarılarak uzun süre ağladı. Aile yakınları anne Eke’yi sakinleştirdi.

İki arkadaş için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda aile dostu ve cemiyet dünyasından isimler katıldı. Camii avlusu dolup taşarken kimi vatandaşlar namazı dışarıdan takip etti. Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’da cenazeye gelerek ailelere taziyelerini sundu. Cenaze töreninde Aslı İzmirli ve Ayşe And’ın arkadaşları ise gözyaşlarını tutamadı.

Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Aslı İzmirli ve Ayşe And’ın cenazeleri arkadaşlarının omuzlarında defnedilecekleri yerlere götürüldü. İki arkadaş Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlıklarına defnedildi.

(Oğuzcan Yazar/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi