Yurtta kandil coşkusu

Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili bu gece idrak edildi.

Yurtta kandil coşkusu

Hazreti Muhammed’in Allah’ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili bu gece idrak edildi.

ANKARA’DA KANDİL COŞKUSU

Ankara’da vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla camilere akın etti.

Hazreti Muhammed’in miraca çıktığı gece olan Miraç Kandili’nde vatandaşlar camilere akın etti. Çocuklarını da alarak caminin yolunu tutan Ankaralılar, her sene olduğu gibi kandil için Kocatepe, Hacı Bayram Veli ve Melike Hatun camilerini tercih etti. Camilerde Mevlid-i Şerifler’in ve duaların okunduğu kandil gecesinde dualar edildi, Kur’an-ı Kerim okundu.

İSTANBUL’DA MİRAÇ KANDİLİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

İstanbul’da Miraç Kandili’ni idrak etmek için vatandaşlar, akşam namazının ardından tarihi camilere akın etti. İbadet etmek için Eyüp Sultan Camii’ne gelen vatandaşlar, drone ile havadan görüntülendi.

Miraç Kandili nedeniyle İstanbullular, akşam namazı sonrasında tarihi camilere akın ederek Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. Eyüp Sultan Camii’ne gelen vatandaşlar drone ile havadan görüntülenirken, caminin eşsiz güzelliği akşam ışıklandırması ile taçlandırıldı. Kimi vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken, kimileri de Eyüp Sultan Hazretleri’nin kabrinin yanına gelerek bol bol dua etti.

Miraç Kandili’ni Eyüpsultan’da geçirmek için Bursa’dan geldiklerini belirten Ali Özrazgan, “Çok mutluyuz, Bursa’dan geliyoruz. Bu anlamlı geceyi hem burada geçirmek hem de Eyüp Sultan Hazretleri’ni ziyaret etmek istedik. Bu uhrevi ortamda burada bulunmak çok heyecan verici” dedi.

"HER KANDİLDE BURADA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Torunu ve ailesiyle birlikte Eyüpsultan’a gelen Serap Güneş ise, “Çok güzel bir gün hem cuma günü hem de kandil. Vatanımıza, milletimize, askerimize Rabbim sağlık ve huzur versin. Her kandilde buradayız, her cumayı da burada geçirmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

(Musa Erdoğan /İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi