Göçmen çocuklar yoksulluk riskine daha açık! 

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre; ailelerin göç geçmişi ailenin hayat standardını ve memnuniyet oranını olumsuz etkiliyor. Çocukların dışlanma riskini artırıyor. 

Göçmen çocuklar yoksulluk riskine daha açık! 

Almanya merkezli Bertelsmann Vakfı’nın yaptığı ve sonuçlarını geçtiğimiz hafta kamuoyuyla paylaştığı bir araştırma, Almanya’da annesi çalışmayan her iki çocuktan birinin fakirlik riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Özellikle sadece annesinin yanında büyüyen çocuklarda bu risk çok daha fazla. Yoksulluk oranının en yüksek olduğu diğer aileler ise göçmen aileleri.

2006 yılından bu yana her yıl yaklaşık 15 bin kişiden toplanan verilere dayanan araştırma, aile içinden ebeveynlerden birinin işsiz kalması durumunda, her üç çocuktan birinin devamlı veya süreli olarak yoksulluk çektiğini gösteriyor. Ayrılmış ailelerde anne haftada 30 saat çalışıyor olsa dâhi, çocukların yüzde 16’sı fakirlik riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Anne yarım zamanlı çalıştığında ise çocukların yüzde 20’si süreli, yüzde 40’ı ise devamlı yoksulluk çekiyor.

Haberin devamı : //diasporahaber.com/gocmen-cocuklar-yoksulluk-riskiyle-karsi-karsiya/

Diaspora Haber www.diasporahaber.com

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi