NSU Davasında sona yaklaşıldı karar 11 Temmuz'da verilecek

2001-2007 yılları arasında 8i Türk olmak üzere 10 kişiyi ırkçı sebeplerle öldüren Nasyonel Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü için 11 Temmuz'da karar verilecek. Davanın 437. duruşmasında mahkeme heyeti 09.30 kararı açıklayacak. NSU örgütünün göçmen Türk kurbanları kimlerdi? 

NSU Davasında sona yaklaşıldı karar 11 Temmuz'da verilecek

Almanya’daki NSU davasında sona geliniyor. 2001-2007 yılları arasında 8’i Türk olmak üzere 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırıda bulunmak ve banka soymakla suçlanan aşırı sağcı terör örgütüne yönelik davada nihai kararın 11 Temmuz’da verileceği açıklandı.
Sanık Zschaepe ilk defa konuştu
Yaklaşık beş yıl önce Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde başlayan davanın bugün gerçekleştirilen 437. duruşmasında sanıklar son sözlerini söyledi.
Davanın başlangıcından bu yana ilk defa söz alan baş sanık Beate Zschaepe, uzun süren mahkemenin kendisini yıprattığını ifade ederek, “Kurban yakınlarından özür diliyorum. Hayatta olmayan NSU kurucularının yaptıklarından haberim yoktu” dedi.
Bununla birlikte mahkeme heyetine hitaben, “Beni istemediğim ve yapmadığı bir şey yüzünden başkalarının yerine lütfen mahkûm etmeyin” diyen Zschaepe, aşırı sağcılıktan uzaklaştığını ve bu fikirlerin kendisi için artık hiç anlamı olmadığını belirtti.
Yakınlarını kaybeden aile mensuplarının “Neden bizi kurban olarak seçtiniz?” sorusunu yanıtlamasının ise mümkün olmadığını söyleyen Zschaepe, “Çünkü bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum” dedi.

Haberin devamı: //diasporahaber.com/karar-11-temmuzda-aciklanacak/

Diaspora Haber www.diasporahaber.com

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 19:26

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi