Günün özeti

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Günün özeti

Günün tüm önemli gelişmelerini sizin için derledik.

İlk ders zili çaldı

İstanbul - İlk ders zili çaldı, yeni eğitim-öğretim yılı başladı.

46 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara - İçişleri Bakanlığı, iç güvenlik operasyonları kapsamında bir haftada 2’si sözde üst düzey olmak üzere 46 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İşsizlik rakamları açıklandı

İstanbul - Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 64 bin kişi artarak 3 milyon 315 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti.

Ankara’da FETÖ operasyonu: 22 gözaltı kararı

Ankara - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında başlatılan FETÖ soruşturmasında 12’si mahrem imam 10’u asker olmak üzere 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

"Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler"

İstanbul - TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Düne kadar İHA’ları bize vermiyorlardı. Şimdi dünyanın en gelişmiş İHA’larını SİHA’larını biz yapıyoruz. Hakkımız olan uçaklarımızı vermemek için çeşitli bahaneler yapıyor. Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan İş Bankası açıklaması

Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisseleriyle ilgili, "Biz 5 kuruş para almayız. O para Türk Dil Kurumuna ve Türk Tarih Kurumuna gider. Çünkü Atatürk’ün vasiyeti böyle" dedi.

Türkiye’nin örnek misafirperverliği

Hatay - Altınözü Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen 8 bin 500 Suriyeliye ev sahipliği yapıyor.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi