Görüşebilmek için 450 kilometre yürüdü

Ahmet Alıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek geldi. Alıkoğlu, 18 gün boyunca yaklaşık 450 kilometre yürüdü.

Görüşebilmek için 450 kilometre yürüdü

Ahmet Alıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek geldi. Alıkoğlu, 18 gün boyunca yaklaşık 450 kilometre yürüdü.

Ailesiyle yaklaşık 6 yıldır İstanbul’da ikamet eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için İstanbul Kadıköy’den 19 Mart günü yola çıkan Ahmet Alıkoğlu, 4 Nisan gecesi Ankara’ya ulaştı. Alıkoğlu, geçtiği şehirler ve ilçelerde vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 450 kilometre yürüyen ve bugün Ankara’ya varan Alıkoğlu, hem ailevi sıkıntılarını dile getirmek hem de Erdoğan ile görüşebilmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidecek.

Ahmet Alıkoğlu, “19 Mart’ta İstanbul Kadıköy’den Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, Sayın Cumhurbaşkanımızı görebilmek ve kendileriyle görüşebilmek için bireysel olarak yürüyorum. Bugün yürüyüşümün 18. ve son günü. İnşallah kendisini görür ve görüşebilirim. Kendisini görebilme sadece benim içindir, görüşebilme ise ailem içindir. Ben ailem için yürüyorum. İnşallah hedefime kavuşurum” dedi.

Alıkoğlu neden böyle bir yola çıktığını ise şöyle anlattı:

“Önümün kapalı olduğunu gördüm, bu yüzden en son seçeneğimin bu olduğuna kanaat getirdim. Yollarda bana yardımcı olan bütün insanlara çok teşekkür ediyorum. Hendek’te öğretmenler evi müdürü beni ağırladı. Ankara Kazan’da da bir kardeşimiz beni otele götürüp masrafımı karşıladı. Ben biraz heyecanlıyım. Hiç Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni görmedim. İnşallah kendisiyle görüşürüm ve Rabbim utandırmaz. Ailemle ilgili bir takım sorunlarımız var, bunları kendilerine ileteceğim. Kendisiyle görüşebilirsem sorunlarımı daha sonra açıklayacağım inşallah. Yollar çok tehlikeli, kimse bu yürüyüşleri denemesin. Bu benim ilk ve son yürüyüşümdür” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay 19 Mart’ta İstanbul Kadıköy’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için Ankara’ya yaya olarak yola çıkan Ahmet Alıkoğlu, vardığı Ankara’da Külliye kapısına gidip Erdoğan ile görüşmek istediğini belirtecek.

(Seyid Fatih Poyraz - Emre Yüzügüldü/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi