UMUDUN YOLU BELGESELİNİN ANKARA GALASI YAPILDI.

UMUDUN YOLU BELGESELİNİN ANKARA GALASI YAPILDI.

Yapımcılığını ve senaristliğini Alp Armutlu'nun, yönetmeliklerini Sinan Çevik ve Nazım Doğan'ın yaptığı Umudun Yolu- Kağnı Kamyonu Yendi Belgeselinin Ankara galası, Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı salonunda yapıldı. 
Yoğun bir katılımcı eşliğinde gösterilen belgeselin galasına; eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Sekreteri ve eski Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kırşehirspor eski Başkanlarından Nedim Yüksel Çakır da yer aldılar. 
Belgeselde; İstiklal Savaşında İstanbul'dan kaçırılan silahlar ve Sovyetler Birliğinden gönderilen cephanelerin, altınların İnebolu üzerinden, Kağnılarla 'İstiklal Yolu' verilen güzergahtan cepheye nakli anlatılıyor. 
Yerel anlatıcıların beyaz şeritli İstiklal Madalyası sahibi tek ilçe olan İnebolu'daki gerçek mekanlarda verdiği bilgiler ile 100 yıllık umuda maya olan Türk kadınının fedakarlıkları, yiğitlikleri belgeselde yer alıyor. 
Belgeselin yapımcısı ve senaristi Alp Armutlu; bu belgeselin yapılan hazırlıklarla birlikte 2 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu ve amacının yeni nesillere, limanı bile olmayan bir ilçeden Anadolu'ya Türk kadınının kağnılarla cepheye silah ve mühimmat göndermesini anlatmak olduğunu ifade ederken, belgeselin yönetmenleri Nazım Doğan ve Sinan Çevik de; çekimlerin oldukça duygusal ortamlarda yapıldığını ve vatanın kazanılmasında büyük emekleri olanların bu belgeselle ölümsüzleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirttiler. 
Belgeselin gösteriminde seyirciler sıkça alkışlarla övgülerini belirtirken, belgesel sonunda salonunu dolduran herkes ayakta alkışladı. 
Belgeselin görüntü yönetmeni Oğuzhan Doğan da;  344 kilometrelik İstiklal Yolu’nun belgesel çekimleri ile yeniden kat edildiğini ve çekimlerde  bölge halkı ve yerel rehberlerin çekim ekibine eşlik ettiğini belirtti. 
Belgesel gösteriminin ardından yapımcı Alp Armutlu, belgeselde emeği geçenlere, İstiklal Yolu boyunca geçilen her ilçeden topladıkları toprağı hediye ederken, getirilen toprakların bir bölümünü de Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine konması için Anıtkabir Komutanlığına iletileceğini de sözlerine ekledi.

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2022, 13:02

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi