Vizyonda bu hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Vizyonda bu hafta

Bu hafta vizyona giren filmleri sizler için derledik. İşte o filmler:

Adalet 2

Adalet / The Equalizer 2’de Robert McCall geçmişin izleriyle boğuşmaktadır. CIA’in gizli operasyon gücündeyken adaleti sağlayabilmenin huzurunu kaybetmiş olan McCall, hala ruhundaki boşlukları doldurmaya çalışmakta ve bir yol aramaktadır. Umutsuz durumdaki adalet arayıcılarına yardım eden ve haksızlıkları düzeltmek için mücadele veren McCall, günün birinde eski arkadaşı Susan Plummer’dan kötü haberler alır. Şimdi McCall bildiği en iyi şeyi yapmalı, kendi adaletini kendi sağlamalıdır.

“Adalet / The Equalizer”ın devam halkası olan filmin başrolünü iki Oscar ödüllü başarılı oyuncu Denzel Washington üstleniyor. “Son Şans”, “Kod Adı: Olympus” ve “Muhteşem Yedili” gibi filmlerle tanınan Antoine Fuqua’nın ilk filmin ardından yeniden yönetmen koltuğunu üstlendiği aksiyon filminin senaryosunu “Adalet”, “Cehennem Melekleri 2”, “The Magnificent Seven” gibi yapımların da senarist koltuğunda yer alan Richard Wenk kaleme alıyor. Oyuncu kadrosunda Narcos” ve “Game of Thrones” dizileri ile tanıdığımız Pedro Pascal, “Dövüşçü” filminin Oscar ödüllü yıldızı Melissa Leo, Bill Pullman, Jonathan Scarfe, Sakina Jaffrey, Ashton Sanders ve Lexie Roth gibi isimlerin yer aldığı filmin müzikleri ise “Marslı”, “Umut Bahçesi”, “Deja vu”, “Hırsızlar Şehri”, “23 Numara” gibi yapımlarında müziklerine imza atan Harry Gregson-Williams’a ait.

Benim Adım Osssman

Benim Adım Osssman, hayatını bir gazetede köşe yazarı olmaya adamış Osman’ın, kuzeni Fiko ve Dursun’nun yanına gelmesiyle hayatının nasıl değiştiğini anlatıyor. Genç bir adam olan Osman köşe yazarı olmanın hayali ile yaşamaktadır. Hayallerini gerçekleştirmek için köyünden İzmit’e giden Osman, köşe yazarı olmayı düşlerken gazete dağıtıcısı olur. Küçük sevimli bir mahallede yaşayan genç adam, kendi halinde sıradan bir hayat sürmektedir. Ta ki kuzeni Fiko onun yanına gelene kadar. Üstelik Fiko, kendi yetmezmiş gibi yanında arkadaşı Dursun’u da getirir. Fiko ve Dursun’un yanına gelmesi ile sakin yaşantısından uzaklaşan Osman, kendisini türlü belaların içinde bulur. Komedi türündeki filmin yapımcılığını, yönetmenliğini ve başrolünü “Çılgın Sedat” olarak tanınan ünlü şarkıcı Sedat Kapurtu üstleniyor. Başrollerinde Kapurtu’ya Metin Yıldız ve Ateş Fatih Uçan’ın eşlik ettiği filmin kadrosunda Cengiz Kurtoğlu, Deniz Oral, Songül Karlı, Tayfun Sav, Nur Ertürk, Çiğdem Tunç, Murat Övüç, Hakan Hatipoğlu, Gizem Hatipoğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Latif Doğan, Murat Kurşun ve Coşkun Gögen gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor.

Beyaz Diş

Jack London’ın tüm zamanların en iyilerinden olan ve şimdiye kadar 89 farklı dile çevrilmiş kitabı Beyaz Diş’ten uyarlanan bu animasyon film de, kitap gibi vahşi bir hayvanın gözünden hem doğal hayata hem de insanların acımasız dünyalarına eleştirel bir bakış atıyor.

Animasyon film, yarı köpek bir anne ile altına hücum yıllarında gizemli bir şekilde ortadan kaybolan kurt bir babanın yavrusu olarak dünyaya gelen Beyaz Diş doğduğu günden beri diğerlerinden farklı olduğu için hep bu farklılıklarının gölgesinde kalmıştır. Beyaz Diş’in hem kendi cinsi ile hem de insanlıkla verdiği savaşı gözler önüne seren unutulmaz kitaptan uyarlanan animasyonun yönetmeni, 2014’de Mr.Humlot isimli filmi ile Kısa Animasyon Oscarı kazanan Alexandre Espigares. Filmin hikayesini kitaptan uyarlayan isimler ise; Dominique Monféry, Philippe Lioret ve Serge Frydman.

Cin Çıkarması

Cin Çıkarması, kardeşinin ölümünün ardından onunla farklı bir bağ kurmaya çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. On bir yaşında otistik bir kız olan Hannah, kız kardeşi Angel’ın ölümünden sonra tamamen yıkılır. Yaşadığı kaybın ardından sorunlu ailesi tarafından yeni bir yatılı okula gönderilen Hannah hayatında yeni bir başlangıç yapacağın düşünür. Fakat kendisi ile konuşan bir kadın sesi duymaya başladığın hayatı değişir. Hannah kafasının içinde olduğunu düşündüğü bu sese bir süre sonra karşı koyamaz hale gelir. Sürekli onunla konuşmakta ve ona talimatlar vermektedir. Hannah bir süre sonra kendisini asla yalnız bırakmayan bu sesin diğer tarafta yaşayan birine ait olduğunu düşünmeye başlar. Mümtaz Yıldırımlar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Holly Jacobson, Petra Bryant, Adrian Annis, Maria Figgins, Silvana Maimone gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Ben Jacobson’ın üstlendiği filmin müzikleri de yönetmen Yıldırımlar’a ait.

İnanılmaz Aile 2

İnanılmaz Aile 2, süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları konu ediyor. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen’dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob’un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack’in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehditi savuşturmayı başarmalıdır.

Seslendirme kadrosunda Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Brad Bird, John Ratzenberger, Samuel L. Jackson, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Sophia Bush ve Catherine Keener gibi oyuncuların yer aldığı yapımda ilk filmin yönetmeni ve senaristi Brad Bird yeniden yönetmen koltuğunda oturuyor.

Karanlıkta

Karanlıkta,istemeden tanık olduğu bir olay sonrası hayatı değişen görme engelli bir piyanist olan Sofia’nın hikayesini anlatıyor. Sofia görme engelli bir piyanisttir. Günün birinde evinin üst katında gerçekleşen bir arbedeyi işitir ve ertesi gün üst komşusu Veronique’in öldüğünü öğrenir. Bu istemsiz tanıklık onu Londra’nın suçlarla dolu yeraltı dünyasına doğru karanlık bir yola götürür. Veronique’in babası Milos Radic, Londra’da siyasi koruma altında yaşayan ve Bosna Savaşı sırasında soykırım eylemleri yapmakla suçlanan bir Sırp işadamı ve savaş suçlusudur. Radic ile iletişime geçerek başladığı cevap arama yolculuğu, Sofia’yı yolsuzluğun, şiddetin ve şantajın gölgelerle dolu yeraltı dünyasına sürükler...

“Game of Thrones” dizisinin Margaery Tyrell’i, Açlık Oyunları’nın Cressida’sı, güzel oyuncu Natalie Dormer’ın başrolünü üstlendiği gizem ve gerilim filmi “Karanlıkta”nın yönetmen koltuğunda Anthony Byrne oturuyor. Kadrosunda Emily Ratajkowski, Belçikalı oyuncu Jan Bijvoet, Deadpool’un nefretini kazanan Ajax’ı Ed Skrein ve 2 Altın Küre adaylığı bulunan Joely Richardson gibi isimlerin yer aldığı filmin senaryosunda yönetmen Byrne ile Natalie Dormer’ın imzası var.

Köpek Dişi

Köpek Dişi, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun yaşantısını konu ediyor. Şehrin dışında izole bir bölgede yaşayan aile kendilerini dış dünyaya kapamıştır. Yunanlı çift, çocukları için başka bir gezegende çok iyi olabilecek izole bir yaşantı oluşturmuştur. Evin etrafın saran bir çit vardır ve çocuklar o çitten dışarı hiç çıkamaz. Tüm eğitimlerini evde alan üç gencin dış dünya ile hiçbir bağlantısı yoktur. Ailenin geçimini sağlamak için hayata karışan yalnızca evin babasıdır. Dışarıdan ise evin içerisine girmesine izin verilen tek kişi babanın fabrikasında çalışan Christina’dır. Ebeveynlerinin uyguladığı denetime boyun eğmek zorunda kalan üç gencin dışarı çıkabilmelerinin ise tek bir yolu vardır; o da "köpek dişlerinin" düşmesi…

2009 yılında Toronto Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen ve Yunanistan’ın En İyi Yabancı Dilde Film dalında Oscar adaylığına layık görülen Köpek Dişi filminin yönetmen koltuğunda Yorgos Lanthimos oturuyor. Atmosferiyle Michael Haneke’yi, duygusal sıkıntı açısından Lars Von Trier’i anımsatan filmin oyuncu kadrosunda Christos Stergioglou, Angeliki Papoulia, Mary Tsoni, Michele Valley, Hristos Passalis gibi isimler yer alıyor.

Milyonluk Kuş

Milyonluk Kuş, büyük bir karışıklık sonucu başına türlü belalar açan Hakkı’nın atıldığı maceraları konu ediyor. Hakkı, lüks bir otelde şoför olarak çalışmaktadır. Yeni görevi yurtdışından gelecek olan mimarı karşılamaktır. Konuğunu almak için havaalanına giden Hakkı, yanlışlıkla mimar yerine polis tarafından aranan bir kuş hırsızını arabasına alır. Sorunlar bununla da kalmaz, restorasyonu tamamlanmak üzere olan tarihi bir heykel de mimar sanılan kuş hırsızına verilir. Davetsiz misafirin yol açtığı sorunlarla uğraşmak zorunda kalan Hakkı bir yandan da sabırsız ve dominant eşi Sevda ve oteldeki rakibi Bayram ile baş etmeye çalışır.

Yarı-absürt komedi olarak tanımlanan filmin başrolünde, "Geniş Aile"nin Cevahir’i olarak seyircilerin sevgisini kazanan Ufuk Özkan’ın yanı sıra Gökçe Özyol yer alıyor. Kadrosunda Mehtap Bayri, Müşfiq Şahveriyev, Dilara Aliyeva gibi isimlerin de bulunduğu filmin senaryosunda Tevekkül T. Mehreliyev’in imzası varken, filmin müziklerini ise başarılı besteci Resan Mehreliyev üstleniyor.

Sevginin Gücü

Sevginin Gücü, konuşamayan küçük bir kız ile yolları kesişen bir adamın hikayesini anlatıyor. 5 yaşında bir kız olan Shahida doğuştan konuşamıyordur. Kızının konuşması için elinden geleni yapan annesi, Shahida’yı tedavi ettirebilmek için onu Pakistan’dan Hindistan’a götürmeye karar verir. Fakat çıktıkları bu yolculuk küçük kızın hayatını tamamen değiştirir. Trenle çıktıkları yolculukta küçük kız, tren durakta beklediği sırada camdan gördüğü kuzuların yanına gitmek için trenden iner. Fakat tren hareket etmek için düdüğü çaldığında Shahida duyamadığı için treni kaçırır. Küçük kız bilmediği topraklar yapayalnız kalmıştır. Tek başına sokaklarda dolaşan küçük kızın yolu Bajrangi adındaki bir adamla kesişir. Bajrangi, Shahida’ya yardım etmeye çalışsa da ondan hiçbir öğrenemediği için ne yapacağını şaşırır. Şans eseri kızın Pakistanlı olduğunu öğrenen genç adam genç kızı ailesine kavuşturmaya kararlıdır. Shahida’nın ailesini bulmak için yola koyulan ikili kendilerini macera dolu bir yolculuğun içerisinde bulur. Kabir Khan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü Salman Khan üstleniyor. Filmin kadrosunda ayrıca Harshaali Malhotra, Nawazuddin Siddiqui, Kareena Kapoor, Sharat Saxena gibi isimler yer alıyor.

Siccin 5

Siccin 5, yıllar önce yapılan ayin sonrası hayatları kabusa dönen ailenin hikayesini anlatıyor. Hale, ailesiyle birlikte Nevşehir’deki tarihi bir evde yaşayan 12 yaşındaki genç bir kızdır. Değişik görünümü ve tuhaf davranışları sebebiyle insanlarla pek iletişim kuramayan Hale, yaşadığı eski ve ürkütücü evi de annesi, akli dengesi bozulmakta olan babaannesi ve halası Azra’yla paylaşmaktadır. Hale’nin babası daha o doğmadan ortadan kaybolmuş ve ondan bir daha hiç haber alınamamıştır. Ancak Hale’nin bir gece gördüğü korkunç kabus tüm dengeleri değiştirecektir. Hale rüyasında, hiç görmediği babasının onu eski ve tekinsiz bir eve çağırdığını görür. Babasının bahsettiği ev ise Hale’nin dedesinin Karain Köyü’ndeki eski evidir. Bu ev yıllar önce yasak bir ayinin gerçekleştirildiği yerdir. Bu kabustan sonra Hale ürkütücü bir şekilde değişmeye başlar. Genç kızın karakterindeki değişimler bütün ev halkı için korkutucu bir hal almaktadır. Acak genç kızın bu değişiminden en çok zarar görenler ise Azra ve Azra’nın erkek arkadaşı Selim olacaktır... Siccin filminin beşinci devam halkası olan yapımın yönetmenliğini bir kez daha Alper Mestçi üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Rüya Önal, Merve Ateş, Özgür Hacıer, Ece Koroğlu, Ece Edibe Baykal, Pınar Gülkapan gibi isimler yer alıyor.

Yarım Yamalak

Yarım ile Yamalak, iki yakın arkadaşın atıldığı birbirinden absürt maceraları konu ediyor. Hayri ile Erol birbirinden farklı karakterde olan iki yakın arkadaştır. Yalancı ve vurdumduymaz bir adam olan Erol türlü sahtekarlıklarla kısa yoldan para bulmaya çalışır. Erol’un tam tersi oldukça düzgün bir adam olan Hayri ise kirasını ödeyemediği için evinden kovulur. Dışarıda kalan Hayri soluğu Erol’un yanında alır. Bir yandan iş ararken bir yandan da arkadaşını idare etmeye çalışan Erol tam da bu sırada Leyle ile tanışır. Erol, bir mafya babasının yeğeni olan Leyla’yı gördüğü an aşık olur. Çoğu kişinin çirkin bulduğu Leyla’ya gönlünü kaptıran Erol türlü oyunlarla Leyla’yı tavlamayı başarır. Tam da her şey yoluna girdiği sırada mafya babası Hayri ve Erol’u kaçırınca işler karışır. Yönetmenliğini ve senaristliğini Kubilay Yılmaz’ın üstlendiği, Vera Production yapımı "Yarım ile Yamalak"ın oyuncu kadrosunda Adem Eraydın, Selahattin Çakır, Gülnihal Demir, Şevki Özcan, Fatih Doğan gibi isimler yer alıyor.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi