3.5 Yıl Sonra Şanslı mı, Şeker mi?

Hepimizin gündemini az ya da çok kaplıyor “hayvanlar”. Türkiye'de sokak hayvanları ile ilgili haberler sık sık medyada yer alıyor. Son yıllarda, hayvan hakları savunucularının sokak hayvanlarının refahı için yaptıkları çalışmalar artmıştır. Fakat maalesef ki;  bazı bölgelerde sokak hayvanlarına yönelik kötü muamele, zehirleme ve öldürme olayları da yaşanmakta ve gündemimizde yer almaktadır .

Gündemimizde yer alan haberler olumlu da olsa; olumsuz da olsa, kurtarılan, tedavi edilen ya da bir şekilde hayatı değişen hayvanların takibini yapan haberlerin sayısı çok az. İşte bu yazı 3.5 yıl önce Muş’un Bulanık ilçesinde ileri derecede uyuz hastalığına yakalanan, yetersiz beslenen, tedavisi aylar süren; bazılarının “uyutulsun, yaşayamaz yaşasa da ne olacak” tarzı cümleler sarf ettiği Şeker köpeğin şimdiki haliyle ilgili…

(Fotoğraf Kaynağı T24)

Tedavisi tamamlanan Şeker köpek, yaşam alanına geri bırakılınca yerel yöneticiler ve gönüllüler sahip çıktı. Travmaları fazla olan Şeker, insanlara ve hayvanlara yaklaşamıyorken şimdi onu besleyenlerin peşinden ayrılmıyor. Sevginin en iyileştirici güç olduğunu bize bir kez daha hatırlatan Travma sonrası stres bozukluğu yaşayan  Şeker’in bir de günümüz de arkadaşı var! Gönüllülerin “Pamuk” adını koyduğu “Pamuk- Şeker” çifti ömrünün geri kalanını karın tokluğu ve sevgi tokluğu ile geçirecek gibi. Umudun asla yitirilmemesini bize hatırlatan Şeker’e ve ona sahip çıkanlara teşekkür ederiz. Diğer sokak hayvanlarının da kısır, sağlıklı ve mutlu bir hayatı olmasını temenni ederiz.

Sokak hayvanlarına yardım etmek isterseniz, yerel yetkililerle iletişime geçebilir, barınaklarda gönüllü çalışabilir veya sokak hayvanlarını besleyerek ve kısırlaştırarak onlara yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, sokak hayvanlarına yönelik kötü muamele veya istismar gördüğünüzde, yerel yetkililere veya hayvan hakları savunucularına bildirimde bulunabilirsiniz.

(Pamuk)

(Şeker)

YORUM EKLE
timbir - birlik haber ajansi