"30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, mitinglere Erzurum ile başlayacaklarını belirterek, "Erzurum ile birlikte 30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz. İstanbul mitingimizi en sona bırakacağız" dedi.

"30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, mitinglere Erzurum ile başlayacaklarını belirterek, "Erzurum ile birlikte 30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz. İstanbul mitingimizi en sona bırakacağız" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, yarın yapılacak aday tanıtım toplantısı ile ilgili Ankara Spor Salonu’nda açıklama yaptı. Ünal, mitinglere 26 Mayıs Cumartesi günü Erzurum ile başlayacaklarını belirterek, "Erzurum ile birlikte 30’un üzerinde ilde miting yapmayı planlıyoruz. İstanbul mitingimizi en sona bırakacağız. Cumhurbaşkanımız için planladığımız iftar programları var. Cumhurbaşkanımızın televizyon programlarını da planladık" ifadesini kullandı.

MHP İLE ORTAK MİTİNG

"MHP ile ortak miting yapılacak mı?" sorusu üzerine Ünal şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı olarak bizim birlikte yürüteceğimiz bazı seçim faaliyetleri, kampanyalar olacak ama bu görüşmeleri yarından sonra oturup iki siyasi partinin oluşturduğu Milli Mutabakat Komisyonu üzerinden ve bu komisyonun karşılıklı müzakereleri ile sürdüreceğiz. İstanbul mitingimizi veya başka bir mitingimizi Cumhur İttifakı olarak planlamayı düşünüyoruz. Bu konuda da Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarıyla bu konuyu henüz değerlendirmedik, bu konuyu onlarla değerlendireceğiz."

Aday tanıtım toplantısı ile ilgili ise Ünal şu bilgileri verdi:

"Yarın program saat 14.00’te başlayacak. Çok farklı bir beyanname göreceksiniz. Bu seçimin en büyük vaadi yeni yönetim modeli. Yeni sistem değişikliği ile biz 24 Haziran’a gidiyoruz. Türkiye daha esnek, daha hızlı, keskin kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü Meclis, güçlü hükümet esasına dayalı, yargının tarafsız ve bağımsızlığının daha da pekiştirildiği bir Türkiye’ye 25 Haziran’da uyanacağız. Bu süreçte yeni seçim beyannamemizi, yeni hükümet modelinin her alanda hangi değişiklikleri getiriyor öncelikli olarak bunu anlattık. Burada kıymetli olan bir şey daha var. Bugün bütün dünyada konuşulan bir belirsizlik ve bütün dünyada bugün yeni bir toplum biçiminin, yeni ilişki biçimlerinin, üretimde ortaya çıkan yeni niteliksel değişimlerin ortaya çıkardığı önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde bütün dünyanın beklediği, tıpkı 100 yıl önce yeni sınıfların, yeni toplum biçimlerinin ortaya çıkması gibi önümüzdeki 10 yılda da yeni bir toplum biçimi, yeni dijital bir dönüşüm çağına giriyoruz. AK Parti bu yeni toplum biçimine, yeni sanayi biçimine dönük bir seçim beyannamesi hazırladı. Bütün bu önümüzdeki 10 yılda dünyanın beklediği bütün bu belirsizliğe net öngörüler, projeler ve önlemler getirdi AK Parti. Ana konseptimiz de ’Vakit Türkiye Vakti, İrade Erdem, Cesaretle Vakit Türkiye Vakti, Birlik, Bereket, Bollukla Vakit Türkiye Vakti, Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye Yaparsa Yine AK Parti Yapar.’ Genel çerçevemiz ve ortaya koyduğumuz perspektif eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya her alanda yarın çok güçlü bir seçim beyannamesi göreceğiz ve beyannamemizde 146 büyük proje sunacağız milletimize. Devam eden projeler, planlanan projeler şeklinde onları tasnif ettik. 3 ayrı kategoride seçim müziklerimizi hazırladık. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği çerçevesinde hazırlanan müziklerimiz var. Türkiye’nin birliği, beraberliği ve tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet mottosu altında oluşturulan birlik, beraberlik vurgusuna dönük müziklerimiz var ve bir de AK Parti’ye dönük müziklerimiz var."

(İlker Turak/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi