"CHP milleti aldatmaya çalışıyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP’nin 25 Haziran’da Türkiye’nin tekrardan parlamenter sistemle yönetilecekmiş gibi bir algıyla milleti aldatmaya çalıştığını belirtti.

"CHP milleti aldatmaya çalışıyor"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP’nin 25 Haziran’da Türkiye’nin tekrardan parlamenter sistemle yönetilecekmiş gibi bir algıyla milleti aldatmaya çalıştığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yozgat’ta seçim propagandası ve seçim takvimi hazırlamak için partililer, il ve ilçe belediye başkanları ile Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Programda açıklamalarda bulunan Bozdağ, muhalefetin her zaman AK Parti’nin gerisinden geldiğini söyleyerek, "Muhalefet bizim çok ama çok gerimizden geliyor. Türkiye’nin hükümet sistemi değişmiş, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kabul edilmiş, 24 Haziran’da sistem bütün kurallarıyla uygulamaya fiilen ve resmen girecek ama adamın hala gözü eskide. Eski hal muhaldir. Yeniden ona dönme imkanı yoktur. Millet değişime evet demiştir ama bunlar hala sistem değişmemiş gibi devam ediyorlar. Sanki Türkiye’de sistem değişmemiş gibi seçim hazırlığı yapıyorlar. Türkiye’de sistem değişmemiş gibi propaganda yapıyorlar. 25 Haziran’da yeniden parlamenter sistemle yönetilecekmişiz gibi bir algıyla milleti aldatmaya çalışıyorlar. Beyler sistem değişti, kafayı kuma gömmenin kimseye bir faydası yok. Hele CHP’ye hiç ama hiç faydası yok" dedi.

CHP’nin değişimi henüz hazmedemediğini vurgulayan Bozdağ, "CHP’nin yeni hükümet sistemini daha iyi nasıl yapacağını açıklaması lazım. CHP’nin adayı ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’yi daha iyi nasıl yöneteceğine dair formülleri varsa onları açıklamalı. Yeni sisteme göre Türkiye’yi nasıl inşa edeceğini açıklamalı. Ama bakın o taraflarda bunların bezi yok. Çünkü değişimi henüz hazmedebilmiş değiller. Allah’ın izniyle 24 Haziran değişimi hazmedemeyenlere değişimi hazmettirme günü olacaktır. Artık Türkiye’ye hükümet sistemi değişti ve bunu hep beraber göreceğiz hep beraber meyvelerini alacağız. Onlar bunu öğrenmemişlerse ben eminim ki seçmenlerimiz aziz vatandaşlarımız onlara bunu eninde sonunda öğretecektir" şeklinde konuştu.

"TEK MOTİVASYONLARI CUMHURBAŞKANIMIZA DÜŞMANLIK"

Bozdağ, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Herkes bir araya geldi. Dışarıdan kaybettirmek için uğraşanlar var. İçeride de bakın birbirine benzemez ne kadar insan varsa Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında ittifak ederek bir araya geldiler. Tek motivasyonları cumhurbaşkanımıza düşmanlıktır. Bunların başka hiçbir motivasyonu yok. Konuştukları da söyledikleri de öyle projeleri de yok. Biz geldiğimizde şunu bunu yapacağız. Hepsi cumhurbaşkanımıza nefret ve düşmanlık üzerine kurulmuş söylemler, iddialar ve tamamı da yalan ve iftira üzerine milleti aldatmak üzere kurulmuştur. Nefret ve düşmanlık üzerine kurulan bir cephenin bu millete bir faydası var mı mümkün mü? 24 Haziran’da es kaza bunların dediği olsa bayramı bunlar mı yapar yoksa İsrail mi yapar? Seçim başarısını kim kutlar? Berlin’de mi kutlanır, Ankara’da mı kutlanır, Paris’te mi kutlanır Ankara’da mı kutlanır? Emin olun eğer ayağımız bir tökezlesin bütün başkentler ayağa kalkarlar. Bu başkentler Türk milletinin menfaati için bugüne kadar hiç ayağa kalktılar mı? Bundan sonrada kalkmazlar. Millete milletin aleyhine bir iş yaptırıp ondan sonra da bunun keyfini yaşarlar. Onları sevindirmeyeceğiz ve o milletin sokaklarındaki insanlar ayağa kalkacak. Eli nasırlı Yozgatlı bayramı burada, Konyalı Konya’da, İzmirli İzmir’de Diyarbakırlı Diyarbakır’da yapacak. Biz burada sevineceğiz. Yerli ve milli olanlar milletin ve devletin hukukunu her tür hukukun üstünde tutanlar büyük bir başarıya imza atacaklar."

(Bahadır Muhlis Gökgül - Alpaslan Demir/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi