“Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam"

Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar” dedi.

“Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam"

Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatı sevmediğini belirterek, “Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Böyle bir iş tutuş şekli var. Alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bu da memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanıyor. İstiyor ki hiçbir yerde aksaklık olmasın. Seçim akşamı İstanbul’da toplanan kalabalığın içinden bir yavrumuzun ayağının sıkışması onu o kadar etkiledi ki duygu doruktaydı, telefonda ağlıyordu. Ne seçim kazanması ne o coşku hepsi gitmiş, bütün dikkatini oraya vermiş. Hatta bir ara gelmemeyi, iptal etmeyi düşündü. İşler biraz daha normalleşince geldi ve buradaki binlerce insanı da ihmal etmedi. Cumhurbaşkanımızla çalışmak keyifli bir iş. Kendisini 1978’den beri bilirim. Beraber belediyede çalıştık, son 16 yılda onun kabinesinde görev yaptık, son 2 yıldır Başbakan olarak yine beraber çalışıyoruz. Bundan sonra da Rabbim ömür verirse bu birliktelik devam edecek ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SANIKLARI

15 Temmuz darbe girişimine direk iştirak edenlerin yargılamalarının büyük oranda tamamlandığını ve bu sene sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye sürekli bu meseleyle de yatıp kalkmamalı, darbeye katılanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Cumhurbaşkanımız ölçüyü koydu; ibadet, ticaret, ihanet. İhanet tarafı tamam, ticaret tarafı tamam ama ibadet tarafındakilerin bu işte bir taksiratı yok, bunların ayıklanması lazım. Örgütün ilişkileri şeffaf olmadığı için bu kolay olmuyor. Burada ne kadar dikkat etsek muhtemeldir bir takım yanlışlar olabilir. Bunu telafi etmek için daha fazla gayret göstereceğiz. Bunun çok fazla gündemde kalması bizim hedefimiz değil. Bir an önce kararların çıkıp bu dosyanın kapanması ve işlerin normale dönmesi en büyük arzumuz. Dolaylı olarak birçok kesim etkileniyor. Bu mücadelede rehavet yok, devam edecek. Mağduriyetlerin giderilmesi içinde çalışmalar yapılacak” açıklamasında bulundu.

ABD’nin bu konuda isteksiz olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu meselenin sorgulanması lazım. Bu kadar işten sonra hiçbir hayatına kısıtlama getirmeden, hiçbir zorluk yaşamadan burada bu terör örgütü başının faaliyetlerini sürdürmesi Türk halkı tarafından kabul edilmiyor. Okullarla ilgili onların hesap kitaplarında bir sürü yolsuzluk, usulsüzlük var ve onları incelemeye başladılar, ümit ediyoruz o konuda bir mesafe alırız. ABD’nin bu meseleyi önümüzdeki süreçte birinci derecede Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri zehirleyen konu olduğunu kabul etmesi ve adım atması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi