Kaşıkçı cinayetinin ses kaydı var mı ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kaydı olduğu iddiasıyla ilgili, "Biz elde ettiğimiz bulguları arzu eden ülke ve kuruluşlarla paylaşma konusunda mükellefiz" dedi.

Kaşıkçı cinayetinin ses kaydı var mı ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kaydı olduğu iddiasıyla ilgili, "Biz elde ettiğimiz bulguları arzu eden ülke ve kuruluşlarla paylaşma konusunda mükellefiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile gerçekleştirdiği toplantı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin uluslararası hukuk kapsamında neler yapılabileceği sorusu üzerine Çavuşoğlu, "Biz önceden planlanmış bu cinayetin tüm detaylarıyla açıklığa kavuşması için hukukun üstünlüğüne inanmış bir devlet olarak gerekli her türlü adımı atıyoruz. Tüm dünya kamuoyu bu süreci yakından takip ediyor. Dolayısıyla bu sürecin son derece açık ve şeffaf yürütülmesi gerekir. Bu süreçle ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerle de hukuk çerçevesinde paylaşılabilecek bilgileri, delilleri de paylaştık. Süreç maalesef uzadı, çünkü daha cevaplanması gereken sorular var. 18 kişi neden tutuklandı? Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede? Burada insani bir durum da var, ailesi de bilmek istiyor ve son görevlerini yapmak istiyor" şeklinde konuştu.

Soruşturma aşamasıyla ilgili Viyana Sözleşmesi’nin açık olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Yine Viyana Sözleşmesi’ne göre bu soruşturma Türk hukukuna göre yürütülmelidir. Bu tutuklanan şahısların Türkiye’de Türk hukukuna göre yargılanması gerekir. Bizim talebimiz bu yöndedir. Soruşturmaları zaten yürütüyoruz, işbirliğine de açığız ama şuan uluslararası mahkemeye taşıma niyetimiz yok. Ancak uluslararası kuruluşlar ya da mahkemeler inisiyatif alıp böyle bir soruşturma başlatırlarsa Türkiye olarak elimizdeki belgeleri, delilleri paylaşırız" diye konuştu.

‘SES KAYDI’ İDDİASI

Çavuşoğlu, ses kaydı konusunda ise, "Biz elde ettiğimiz bulguları arzu eden ülke ve kuruluşlarla paylaşma konusunda mükellefiz" dedi.

"FİLİSTİN’İN AÇIKLAMASI SUUDİ ARABİSTAN’A DESTEK DEĞİLDİR"

Filistin’in bu konudaki Suudi Arabistan desteğinin sorulması üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Filistin’in yaptığı açıklama cinayetten sonra Suudi Arabistan’a destek açıklaması değildir. ABD’den gelen bir açıklamaya Suudi Arabistan’ın isim vermeden verdiği cevaba olan destektir. Cinayete olan destek değildir. Bunu çok iyi ayırt edelim ve Filistinlilere de haksızlık etmeyelim. Filistin zulümden çekmiş bir millet olarak hiçbir şekilde cinayetleri desteklemez. Başka ülkelere de haksızlık etmeyelim" diye konuştu.

Konuk Bakan Makli ise, "Filistin Devleti olarak bu cinayeti kınıyoruz ancak soruşturmanın sonuçlanmasını beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi