Kılıçdaroğlu: "Bunun sorumlusu biziz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da eğer bir hayal kırklığı oluşturduysak bunun sorumlusu biziz. Hiç başka bir yerde sorumlu aramaya gerek yok. O gece belki daha iyi yönetilebilirdi, yönetilmedi” dedi.

Kılıçdaroğlu: "Bunun sorumlusu biziz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da eğer bir hayal kırklığı oluşturduysak bunun sorumlusu biziz. Hiç başka bir yerde sorumlu aramaya gerek yok. O gece belki daha iyi yönetilebilirdi, yönetilmedi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde düzenlenen ‘Türkiye’de Gençlik ve Siyaset’ konulu konferansa katıldı. Konferansta gençlerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gençlerin sorularını yanıtladı.

“GENÇLER GELİN CHP’YE ÜYE OLUN, BURADA GENÇLİK DEVRİMİ YAPIN”

Gençlerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , “Gençlerin siyasete ilgi göstermeleri lazım. Siyaseti sıradan bir olay gibi görmemeleri lazım. Eğer bir siyaseti sizler siyasete daha fazla ısınır ve yer alırsanız Türkiye çok daha fazla güçlenmiş olacaktır. Şu soruyu belki aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. Siyasete gireceğiz de orada öyle duvarlar var ki nasıl gireceğiz siyasete? Doğrudur. Ama biz CHP olarak bir şeyi yaptık. Gençlik kotamız var yüzde 20, cinsiyet kotamız var yüzde 33, Avrupa’daki en yüksek cinsiyet kotası CHP’de şu anda. Hiçbir ülkede gençlik kotası yüzde 20 yok, gençlik kotası bizde, eğer bu ülkede gerçek anlamda siyasette devrim yapmak istiyorsanız, gerçekte siyasete damga vurmak istiyorsanız, gelin kolektif olarak hep birlikte CHP’ye üye olun ve CHP’de gençlik devrimini yapın” diye konuştu.

“24 HAZİRAN’DA EĞER BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLUŞTURDUYSAK, BUNUN SORUMLUSU BİZİZ”

"Gençler mücadeleyi sürdürmeye devam etmeli" diyerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, “24 Haziran’da eğer bir hayal kırklığı oluşturduysak bunun sorumlusu biziz. Hiç başka bir yerde sorumlu aramaya gerek yok. O gece belki daha iyi yönetilebilirdi, yönetilmedi. Benim kalkıp da o yaptı, bu yaptı diye kısır bir tartışmanın içine girmeye gerek yok. Sorumluluk varsa bize aittir, yanlışlık varsa o da bize aittir. Denildi ki CHP’nin internet sitesi çöktü diye haber yapıldı. Bizim internet sitemiz çökmedi. Kabahat kimde, sizde değil kabahat bizde. Bu umutsuzluk nedeni asla olmamalı. Eğer bir hata oldu, ’ben bir daha sandığa gitmeyeceğim, ben bir daha demokrasiyi savunmayacağım, yanında yer almayacağım’ demek gençlere yakışmaz. Gençler mücadeleyi yapmalı. Biz yanlış yaptıysak bize hesap sorun. Biz bunun hesabını vermeye razıyız” dedi.

“HİÇ KİMSENİN GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI ÖNÜNÜ KESMEDİM”

Hiçbir göreve kendi isteğiyle gitmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hesap uzmanlığı dışında, hocamın saydığı bürokrasideki görevlerin tamamına teklif geldiği için geldim. Grup Başkanvekilliği içinde gönüllü olmadım, zorla yaptırıldım. Ben plan bütçe üyesi olarak gayet güzel görevimi yapıyordum. Pek çok şeyi Türkiye’nin gündemine taşıdım. Benim iradem dışımda bu görevdir olacaksın dediler, tamam dedim. Daha sonra genel başkanlığa getirildim. Benim görevlerimden birisi de yeni genel başkan adaylarını yetiştirmektir. Hiç kimsenin genel başkan adaylığı önünü kesmedim kesmeye de niyetim yoktur. En tipik örneği, son kurultayda imza verenler oldu, vermeyenler oldu. Biz 100 belediye başkan adayı belirledik, bunların içinde kurultay olsun diye imza atanlar da vardı. Ayrım yapmadım. İmza sayısı fazla görülsün diye birden fazla notere gidip imza atanlara sadece itiraz ettim. Yani sahtekarlık yapanlar, sahtekarlık yapanın partide yeri yoktur” ifadelerini kullandı.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi