‘Terörle mücadelede kararlılık’ vurgusu yaptı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Terörle mücadele, hükümetimizin olduğu gibi 15 Temmuz gecesi terörü birinci elden tecrübe etmiş gazi meclisinizin en önemli önceliğidir " dedi.

‘Terörle mücadelede kararlılık’ vurgusu yaptı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Terörle mücadele, hükümetimizin olduğu gibi 15 Temmuz gecesi terörü birinci elden tecrübe etmiş gazi meclisinizin en önemli önceliğidir " dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Türkiye’ye gelen Büyükelçileri Çankaya Köşkünde kabul etti. Döviz kuruna ilişkin oyunları daha önce de yaşadıklarını belirten TBMM Başkanı Yıldırım, "Vatandaşlarımız varlığımıza, geleceğimize yönelik sistematik bir saldırı altında olduğunuzu gayet iyi değerlendiriyor. 15 Temmuz hain FETÖ darbesiyle sonuç alamayanlar hüsrana uğramaya mahkum olacaktır. Böyle durumlarda dayanmak, dayanışma içinde olmak, gerekirse fedakarlık yapma, bizde gazi Meclis olarak hükümetimizin ihtiyaç duyduğu her türlü düzenlemeyi, parti ayrımı gözetmeksizin milli şuur içinde yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha buradan ilan ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdi birlikte durduğumuzu, mücadele ettiğimiz sürede üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. Bugün sağlam müttefik Türkiye’ye karşı yapılan hamleler hamle yapanlar bir kez daha görmeli ve hesabını buna göre yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE’YE YAPILANLAR YARIN BAŞKASINA YAPILABİLİR"

Yıldırım, Kudüs konusunda ise, "Hamle yapanlar bir kez daha görmeli ve hesabını buna göre yapmalıdır. Büyükelçilere mesajım şudur; bu yaşananlar açıkça gösteriyor ki Türkiye’ye yapılanlar yarın başkasına yapılabilir. Hukuk dışı tutuma, ilkel baskılara, uluslararası camianın Kudüs meselesinde olduğu gibi hep birlikte ses vermesi gerekmektedir. Dünyanın doğusundan batısına Uzak Doğu’dan Avrupa’ya bütün dost ve müttefikler, NATO ülkeleri çağdaş değerleri paylaşan bütün ülkeler bu keyfilik, aymazlık karşısında sesini daha gür şekilde yükseltmelidir. Bu konuda uluslararası camiayı harekete geçirmek, bulunduğunuz ülkelerdeki yönetimleri ve kamuoylarını daha iyi bilinçlendirmek siz değerli büyükelçilerimizin görevleri, en önemli görevleri arasına girmiş bulunmaktadır. Ekonomik saldırılar karşısında yapmanız geren diğer önemli girişim de, Türk ekonomisine, müteşebbisimize, ihracatçımıza yeni imkanlar bulmak, kapılar aralamaktır. Dışarıda Türkiye’ye süratle ekonomik imkanlar açmak siz değerli büyükelçilerimizin gayretleriyle doğru orantılıdır" şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Parlamentosu’nun saldığı karara değinen Yıldırım, "Türkiye’nin savunma sistemiyle ilgili ABD Parlamentosunun aldığı kararda görmek mümkündür. Meclis Başkanlığım döneminde bu konuysa önem ve öncelik vereceğimi bilmenizi istiyorum. Parlamenter diplomasi alanında yeni bir model geliştirilmesi özellikle Kıbrıs, 1915 olayları gibi ülkemiz aleyhine siyasi araç, istismar malzemesi olarak farklı ülke parlamentolarında yürütülen karalama kampanyaları vesilesiyle daha da önemli hale gelmiştir. Bu bakımdan dış gelişmeler, Dışişleri Bakanlığımızın çalışmalarını yakından takip ederek, dış politikada da Meclisimiz üzerine düşeni yerine getirmekten asla çekinmeyecektir" dedi.

"ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

"Zor bir dönemden geçiyoruz" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Farklı yerlerde, farklı terör örgütleriyle ayrım yapmadan yoğun mücadele içindeyiz. PKK, PYD, YPG, FETÖ, DEAŞ dahil, hepsiyle yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da kararlı bir şekilde sizlerin de desteğiyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörle mücadele uluslararası toplum olarak üzerinde uzlaşabileceğimiz en temel konu olması gerekirken maalesef samimiyetten uzak çifte standartlı yaklaşımları hala devam ettiğine şahit oluyoruz. Terörle mücadele, hükümetimizin olduğu gibi 15 Temmuz gecesi terörü birinci elden tecrübe etmiş gazi meclisinizin en önemli önceliğidir. FETÖ ile mücadelede bu karanlık örgüt hakkındaki gerçekleri muhataplarınıza ve bulunduğunuz ülkelerin kamuoyuna aktarmanızı devam etmenizi istiyorum."

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi