"Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bin 52 Ar-Ge ve tasarım merkezimiz, 77 adet teknoloji geliştirme, 311 organize sanayi bölgemizle Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz” dedi.

"Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bin 52 Ar-Ge ve tasarım merkezimiz, 77 adet teknoloji geliştirme, 311 organize sanayi bölgemizle Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımı ile Kocaeli’de Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşen “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi”nin açılış töreninde konuştu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği himayelerinde, Gebze Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün yanı sıra, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, siyasi pati temsilcileri ve çok sayıda sanayici ve vatandaş katıldı.

“ÇABAMIZ BİR ELİ BİLİMDE, DİĞER ELİ HAYATIN İÇİNDE OLAN BİR ÜNİVERSİTE ANLAYIŞINI, TÜRKİYE’YE KAZANDIRMAKTIR”

Törende konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Geride kalan yıllar içinde, Gebze Teknik Üniversitesi; ülkemizin en dikkat çeken, en güzide eğitim kurumlarından biri olmayı başarmıştır. TÜBİTAK’ın belirlediği, ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde’ 3. sırada yer alan üniversitemiz, aynı zamanda Araştırma Üniversitesi statüsündedir. Gebze Teknik Üniversitesi’nin elde ettiği başarılar, sadece eğitim dünyamız için değil, Türk bilimi, teknolojisi ve sanayisi için de gurur kaynağıdır. Yeni bilgilerin üretildiği, yeni bakış açılarının filizlendiği, yeni projelerin geliştirildiği yerler, işte buralardır. Bizim bütün arzumuz ve çabamız; bir eli bilimde, diğer eli hayatın içinde olan bir üniversite anlayışını, Türkiye’ye kazandırmaktır. Bilimle hayatı, bilimle teknolojiyi, bilimle sanayiyi buluşturan üniversiteler için çabalıyoruz. Bu çerçevede bilim, sanayi ve üniversitenin, birbirini destekleyen, birbirine omuz veren kurumlar olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

“YENİ TEŞVİK SİSTEMİ, TEKNOLOJİK GELİŞMEYİ DESTEKLEYEN BİR SİSTEMDİR”

Üniversitelerden en büyük beklentilerinin toplumun ve sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek olduğunu dile getiren Faruk Özlü, “Artık dünya, yeni bir sanayi ve teknoloji anlayışına doğru ilerliyor. Bu anlayışın zorunlu kıldığı insan kaynağı modelini, Türkiye’nin hizmetine sunmamız şarttır. Bunun için, geleceğin istihdam alanlarına odaklanan bir üniversite modelini benimsemiş bulunuyoruz. Bunun en son örneği 2 gün önce, zatı alinizin büyük desteği ve Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himayesinde açıklanan, Proje bazlı teşvik sistemidir. Bu yeni teşvik sistemi, özü itibariyle, teknolojik gelişmeyi destekleyen, cari açığımızı azaltan ve ülkemizin rekabet gücünü artıran bir sistemdir. Ayrıca Bakanlığımıza bağlı tüm bağlı kuruluşlarımız, bütün enerjilerini, yüksek teknolojiye odaklamış durumdadır. KOSGEB ve TÜBİTAK; teknoloji odaklı ürünlere, birçok teşvik paketiyle destek vermektedir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM YOLUYLA, TEKNOLOJİDE SINIF ATLAYAN BİR TÜRKİYE’DİR”

Sayıları giderek artan AR-GE ve tasarım merkezleri ile bilim ve teknolojide Türkiye’nin giderek geliştiğini belirten Bakan Özlü, “Sayıları bin 52’ye ulaşan Ar-Ge ve Tasarım Merkezimizle, 51 ilimizde faaliyet gösteren 77 adet Teknoloji Geliştirme Bölgemizle, 311 Organize Sanayi Bölgemizle, üniversitelerimizdeki araştırma ve uygulama merkezlerimizle Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz. Hedefimiz yerli ve milli üretim yoluyla, teknolojide sınıf atlayan bir Türkiye’dir. Bilim merkezi, teknoloji üssü, ileri sanayi ülkesi Türkiye hedefimizden, hiçbir biçimde geri adım atmadan, yolumuza devam edeceğiz. Bu hedefe doğru yürürken, en büyük dayanağımız; bilgi üreten, bilim üreten, teknoloji üreten üniversitelerimizdir. Gebze Teknik Üniversitesi’ne bilim ve teknoloji alanında üstlendiği büyük misyonda, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“KARŞILIKLI İŞBİRLİKLERİ ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Törende konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ise bilime ve sanayiye destek verdiklerini dile getirerek, “Bilindiği gibi sanayi kuruluşlarının kalkınmasında gelişmenin sürdürülebilirliği ve ARGE çalışmaları çok önemli rol oynamaktadır. Bu sürdürülebilirliği destekleyen en önemli unsurlardan birisi üniversite sanayi işbirliğidir. Üniversite sanayi işbirliğinde bir diğer önemli bir konu ise ortak yürütülen projelerdir. Karşılıklı paydaş içerisinde yürütülen bu projelerin katkı sağladığı aşikardır. Bu projeler içerisinde sanayi üretimimiz sürekli artmaktadır. Üniversite açısından değerlendirdiğin de ise üniversitelerin mühendislik uygulamaları doğuracaktır. Yapılan bu karşılıklı işbirlikleri ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

(Murat Kanber - Uğur Konuk - Oğuzhan Eke/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi