"Türkiye IMF defterini açmamak üzere kapatmıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır” dedi.

"Türkiye IMF defterini açmamak üzere kapatmıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır” dedi.

AK Parti’nin Kızılcahamam kampının kapanışında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin aldığı her kritik virajda ana muhalefet partisinin hep milletin karşısında saf tuttuğunu söyledi, CHP’yi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “Anamuhalefet partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyerek, hezeyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılık bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarla, umut cellatlığı yapmanın adı olsa olsa alçaklıktır” diye konuştu.

Ekonomide endişe edilmesi gereken bir durum olmadığını ve IMF iddialarının neden ortaya atıldığını bildiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı, “Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır” ifadelerini kullandı.

AF KONUSU

Cumhurbaşkanı’nın gündeminde af konusu da vardı. Erdoğan, “Bizim bu tartışma konularında öncelikli ölçümüz maşeri vicdandır. Şu veya bu kesimin, şu veya bu şahsın çıkarına, faydasına ama milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiçbir iş bizim için makbul değildir” dedi. Cumhurbaşkanı, “Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz” diye de ekledi.

KAYIP SUUDİ GAZETECİ

Toplantının ardından kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Özellikle İstanbul’a giriş çıkışlar inceleniyor; savcılık ne gibi bir açıklama yapacak beklentisi içindeyiz. Benim çok eski tanıdığım bir gazeteci arkadaşımız. Bunun ülkemizde olması çok üzücü. Bu işin takibindeyim, sonucu tüm dünyaya duyuracağım. İnşallah arzu etmediğimiz bir sonuçla karşılaşmayız” dedi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi