"Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye, İran, Irak ve Suriye Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) kuracağız. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz anda Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak" dedi.

"Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye, İran, Irak ve Suriye Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) kuracağız. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz anda Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Minibüscüler Odası’nı ziyaret etti. Minibüsçülerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, hayatının uzun bir döneminde minibüslere bindiğini belirterek, “Eşim ve çocuğum da biniyor. Hala da biniyorlar. Siz hayatımızın önemli bir parçasısınız. Siz bir kamu hizmeti yapıyorsunuz. Kamu hizmeti yapanların zarar etmemesi lazım. Siyasetçilerin görevi ise sizlerin önünü açmak, önünüzdeki engelleri kaldırmak, sizlerin yaşamınızı idame ettirmeniz" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"36 bin aracın Temmuz ayı itibarı ile engelli rampasına sahip olması lazım. Fakat 36 bin aracı üretecek fabrika Türkiye’de yok, dünyada da yok asılında. Bunun ertelenmesi lazım. Bir firmaya bunun verilmiş olması bu da doğru değil. Birden fazla firma olması lazım rekabet olması lazım. Minibüs esnafı, bunu değiştirecekse ilk alımında KDV’nin olmaması lazım. Esnafın tek sermayesi minibüs, sermayede KDV olmaz. Bunları düşünerek bir politika izlenmesi gerekiyor.”

“DİREKSİYONU SALLAMAK KOLAY MI?”

Kendisine 1’er saat arayla yazılmış 2 ceza makbuzunun gösterildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar ağır cezalar yazılamaz, cezayla bir toplum ıslah edilmez, yazıktır günahtır. Bunların düzeltilmesi lazım” değerlendirmesinde bulundu. "Daha düne kadar içimizden arkadaşlar CHP entellerin partisidir, bizim dertlerimizle ilgilenmez diye aklınıza pek çok soru gelmiştir” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP Genel Başkanı olarak söylüyorum sizin yaşadığınız yaşamı bende yaşadım, sizlerden birisiyiz bizde. 7 kardeşiz, üniversiteye giden sadece benim. Sizin derdinizi çözecek olan insanın, sizin derdinizi bilmesi lazım. Direksiyonu sallamak kolay mı? 7 saat 8 saat direksiyon sallamak, aynı güzergahta gidip gelmek kolay mı? Oturacaksın evinde, sarayında, köşkünde, oradan ahkam keseceksin. Alınteri ile para kazanmak kolay değildir” diye konuştu.

"ARTIK TOPLUM OLARAK GERÇEKLERİ GÖRMENİN ZAMANIDIR”

16 yılda bir grup faiz lobisine 151 milyar 35 milyon dolar ödendiğini bildiren Kılıçdaroğlu, “O cezalar niye kesiliyor? Neden size şu fiyattan, aracı alacaksınız diye dayatma yapılıyor? İçerideki faiz lobisine 16 yılda 687 milyar 124 milyon lira. Eğer bir hükümet yakayı tefeciye kaptırmışsa, faturayı siz ödersiniz, kimse kusura bakmasın. Artık toplum olarak gerçekleri görmenin zamandır. Birlikte hareket etmenin zamanıdır. Eğer bunu yapmazsak bana bir şey olmaz söyleyeyim. Olan yine size olur. Bir kararname çıkarır başkan bütün minibüs şoförlerinin arabalarına el koydum diyebilir mi? Diyebilir. Engel yok” dedi.

“Emeklilikteki haliniz ne olacak, ben size söyleyeyim” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Prim yatırıyorsunuz. Götürdünüz priminizi yatırdınız. 2008’den önce en düşük primden yatırırsanız, 2008’de emekli olduğunuz da bin 800 TL elinize geçiyordu. Bugün elinize geçecek olan 840 TL’dir. Neden bin TL eksik? Yeni emekli olan minibüs şoförü 997 TL alıyor. 2008 öncesi olsaydı 2 bin liraya yakın alacaktı. Sizin sırtınızdan neler yapılıyor, ama sizin haberiniz yok arkadaşlar. Kimse kusura bakmasın. Bu memlekette aradığımız tek şey huzur. Huzurun olmasının yolu herkesin güven içinde görevini yapması” şeklinde konuştu.

"NAMUSLU SİYASET EKSİK"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Alınteri dökenlere hangi hizmet verildi, bana söyleyin? Bana bir örnek verin. Kendi hayatınızdan bir örnek verin. Sanmayın ki sadece Ankara’daki minibüs şoförleri bundan rahatsızlar. Mazot fiyatları devamlı artıyor, sebebi esnaf mı, çiftçi mi, emekli mi? Kim bu mazotun fiyatının yükselmesine neden olan kim? Ne dış gücü. Dolarda bir şey olduğu yok, eriyen Türk Lirası. Biz yanlış yere bakıyoruz, TL’ye bakmamız lazım. Hayatın her tarafını dolar yaptılar. Hepimizin yeniden düşünmesi lazım. Zarara uğrayacak olan da, faturayı ödeyecek olan da sizsiniz. Faturayı bu ülkenin çalışanları öder. Yazın cezaları diyecekler, bitir bu makbuzu gel diyecekler. Polis de amirine hesap verecek, her önüne gelene ceza keseyim diyor. Makbuzu teslim ederken bir de ben suçlanmayım diyor. Benim isteğim eğer biz yeni bir çerçeve çizersek, birlikte hareket edersek, alınterinden, adaletten, haktan, hukuktan yana olursak, adaletten yana oyumuzu kullanırsak, bu memleketi hep beraber cennet gibi yaparız. Neyimiz eksik. Bir şey eksik, namuslu siyaset eksik arkadaşlar, namuslu siyaset eksik. Siyasetçinin halkına hesap vermesi lazım, hesap vermeyen siyasetçi mi olur? Bunu birlikte başarmak zorundayız. Bizi ayrıştırıyor, bölüyorlar. İnsanın inancı, kimliği ile oynanır mı?"

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYACAKSINIZ VE DÜŞÜNEREK SANDIĞA GİDECEKSİNİZ”

Gelişmiş demokratik ülkelerde her meslek grubunun para kazanmasına özen gösterildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Siz gidip Almanya’da bir caddede ya da bir sokakta 2 tane berber varsa 3’üncü berber dükkanını açamazsınız. Bizde de böyle bir planlamanın olması lazım. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Bütün sorunları çözülebilir. Önümüzde iki tane imkan var. 24 Haziran. 24 Haziran’da oturup karar vermeniz lazım. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve düşünerek sandığa gideceksiniz. Başka bir şey istemiyorum ben. İlla gelin şu partiye oy verin demek istemiyorum, elinizi vicdanınıza koyup sandığa öyle gidin. Yazıktır günahtır bu memlekete” ifadelerini kullandı.

“BİZ NE DİYORUZ EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI BİN 500 TL OLMALI DİYORUZ”

Bugün bin 500 liranın altında 1 milyon 644 kişinin emekli aylığı aldığını bildiren Kılıçdaroğlu, “Bazıları 400 bazıları 750, bazıları bin 500 lira alıyor. Bin 500 liranın altında gelir elde eden kişi sayısı 1 milyon 644 kişi. Biz ne diyoruz en düşük emekli aylığı bin 500 TL olmalı diyoruz. Asgari ücretin net 2 bin 200 lira olması gerekiyor. 25’inden sonra Allah izin verir, parlamentoda çoğunluğu sağlar, cumhurbaşkanlığına da eski bir öğretmen olan Muharrem İnce’yi oturtursak Türkiye’yi gerçekten bu bölgenin lideri haline getiririz” açıklamasında bulundu.

“PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ ANDA TÜRKİYE’YE DÜNYANIN HER TARAFINDAN DOLAR YAĞACAK"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. İlk 1 yıl içinde Türkiye İran Irak ve Suriye Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı (OBİT) kuracağız. Kendi derdimizi kendimiz çözemiyor muyuz? Orada da Kürt var, burada da var. Orada Türkmen var, burada Türk var. Orada Ezidi var, burada da Ezidi var. Niye kavga ediyoruz. Türkiye bunların tamamını kucaklayacak. Bölgeyi gerçekten de bir barış havzasına dönüştüreceğiz. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz anda Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak. Ortadoğu’yu biz inşa edeceğiz”

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi