20 bin kişi sağlık için yürüdü

İstanbul Esenyurt’ta sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla 20 bin kişinin katıldığı dev bir yürüyüş düzenlendi.

20 bin kişi sağlık için yürüdü

İstanbul Esenyurt’ta sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek amacıyla 20 bin kişinin katıldığı dev bir yürüyüş düzenlendi.

Esenyurt Belediyesi sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları spora teşvik etmek için sağlık yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, ilçe protokolü, milli sporcular ve Esenyurtlu vatandaşlar katıldı. Eski kaymakamlık binasından başlayıp, yeni kaymakamlık binası önüne yürüyüşte vatandaşlar sağlık için yürüyüş mesajı verdi. 2.2 kilometrelik yürüyüşe 20 bin kişi katıldı.

Yürüyüşe katılan her vatandaşa tişört hediye edilirken, noter huzurunda yapılan çekilişle de 500 kişiye tablet, bisiklet, ücretsiz taraması, eşofman takımı, spor çantası, saat ve futbol topu hediye edildi. Vatandaşlar bir yandan yazdan kalma son günlerde eğlenceli vakit geçirirken, bir yandan da sağlık için yürüyüş konusunda bilinçlendi.

“BU BİR FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ ”

Sağlık için insanların her gün yürümesi gerektiğini dile getiren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Çok yoğun bir kalabalık var. Bu bir farkındalık yürüyüşü. Bunun birincisi yok. Herkesi birinci sayıyoruz. Çekilişle hemen hemen herkese ödül verebilecek bir sistem kurduk. İstiyoruz ki yürümenin öneminden bahsedelim. Hediyelerin büyük bir kısmı adımsayar olarak aldık. Mobil uygulamayla da gelen bu hediyelerin insanlar yanında taşısınlar. İnsanların her gün yürümeleri gerekiyor. Bugün de yaklaşık 3 kilometrelik bir parkur var. Eski Kaymakamlık binasından, yeni Kaymakamlık binasına bir mesafeyi güzel şartlarda yürüyeceğiz. Engelli ampute futbol takımımız var. Belediye kaynaklarıyla finanse ettiğimiz 100 bin sporcumuz var” diye konuştu.

Esenyurt’un sporcu bakımından çok potansiyelli bir ilçe olduğunu belirten eski milli futbolcu Saffet Akyüz, “Şehrimize ilçemize spor yapmanın güzel olduğunu göstermek ve bir alışkanlık haline getirmek amacıyla buradayız. İnşallah süreklilik sağlarız. Esenyurt Belediyesi de gerçekten potansiyelli bir ilçede. Çok daha iyi sporcuların buradan çıkacağına inanıyorum “ dedi.

(İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi