Sağlıklı yaşamın yolu günlük 28 gram kuru meyve

Sağlık deposu kuru ve kabuklu meyvelerin dünya genelinde daha fazla tüketilmesi için politikalar geliştiren Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi dünya çapında yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile her insanın günlük 28 gram kuru ve kabuklu meyve tüketmesi hedefleniyor.

Sağlıklı yaşamın yolu günlük 28 gram kuru meyve

Sağlık deposu kuru ve kabuklu meyvelerin dünya genelinde daha fazla tüketilmesi için politikalar geliştiren Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi dünya çapında yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile her insanın günlük 28 gram kuru ve kabuklu meyve tüketmesi hedefleniyor.

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyinde Türkiye’yi temsil eden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kampanyaya büyük destek veriyor. “Daha sağlıklı bir hayat için kuru ve kabuklu meyve” sloganı ile başlatılan kampanya çerçevesinde bir video filmi hazırlandığı bilgisini veren INC’nin Türkiye Büyükelçilerinden Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bilge Göksan, tanıtım kampanyasının aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi kimliğine bürüneceğini, farklı milletlerden 22 kişinin, ülkelerinin kuru ve kabuklu meyvelerini sunacağı ve ürünlerin sağlığa faydalarını anlatacakları video, sosyal medyada her paylaşıldığında, 28 gramlık bir kuru ve kabuklu meyve paketinin bu ürünleri satın alıp tüketemeyen kişilere hediye olarak verileceğini kaydetti.

Türkiye’nin çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir üretim ve ihracatında dünya lideri olduğunu hatırlatan Göksan, “Bu kampanya Türk kuru meyvelerinin dünya genelinde bilinirliğini ve farkındalığını daha da arttıracak. Bu tür tanıtım çalışmalarıyla hedefimiz yıllık 1,4 milyar dolar seviyesinde olan kuru meyve ihracatımızı 3 milyar dolara çıkarmak” diye konuştu.

28 GRAM SAĞLIKLI YAŞAMIN ŞİFRESİ

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi’nin tanıtım kampanyasında 28 gramlık kuru ve kabuklu meyve paketleri dağıtılması ile ilgili de bilgi veren Göksan, şöyle devam etti: “28 gram, doktorlar tarafından günlük olarak tüketimi tavsiye edilen kuru ve kabuklu meyve miktarı olup, bu açıdan sembolik bir anlama sahip. Özetle 28 gram kuru meyve sağlıklı yaşamın şifresi.”

INC’nin bu kampanya kuru ve kabuklu meyvelerin sağlıklı olduğunu dünya genelinde tanıtma yanında kuru ve kabuklu meyve satın alma gücü olmayan 200 bin kişiyi kuru ve kabuklu meyvelerle tanıştırma hedefi olduğuna işaret eden Göksan, kampanyanın diğer ayaklarını ise şöyle özetledi: “Kampanya, sosyal medya hesaplarında da kullanılacak olan #NutsForAHealthierWorld etiketiyle de desteklenecek. Dünya çapında tanınan bloggerlar, gıda, sağlıklı yaşam, yaşam tarzı gibi konularda yönlendirici olan sosyal medya fenomenleri, kampanyanın duyurulması ve yayılması için destek olacaklar. INC üyesi kurumlar, kampanyanın yaygınlaşması için videoyu üyeleriyle paylaşacak.”

INC, KAMPANYAYI BAĞIŞLARLA ZENGİNLEŞTİRECEK

Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi kampanya sürecinde 5 ton kuru ve kabuklu meyve dağıtmayı planlıyor. INC üyeleri belirli bir miktar (1 tonun üzerinde) kabuklu ve kuru meyvelerden bağış yaparak bu kampanyaya katılım imkanına sahip. Bu katkılarına karşılık, bağış yapan firmalar ambalajlarında ve iletişim araçlarında “Daha sağlıklı dünya için kuru ve kabuklu meyve etiketi” kullanma hakkına sahip olacak. Ayrıca, INC yayınlarında firma logolarına yer verilecek.

(AG-ÖK-E)

29.06.2018 11:37:10 TSI

NNNN

İzmir ekipleri transferde çok hızlı

29.06.2018 11:23:48 İzmir / Spor / 20180629AW431460

IHAAW111753-SPO/29-06-2018

- İzmir ekipleri transferde çok hızlı

Tolga Tahçı

İZMİR (İHA) - Bu sezon Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan iki İzmir ekibi Altay ve Altınordu, şimdiye kadar toplamda 11 oyuncuyu transfer ederek rakiplerine gözdağı verdi.

Altay’ın 7 yıl aranın ardından 1. Lig’e yükselmesiyle İzmir bir yıl aradan sonra bu ligde iki takımla temsil edilmeye hazırlanırken, Altınordu ve Altay transfer dönemine oldukça hızlı girdi. Son 2 sezonda averajla Play-Off’u kaçıran ve bu sezon bu hedefe ulaşmanın planlarını yapan Altınordu şu ana kadar kadrosuna 5 ismi dahil ederken, kendisine ligde kalıcı olma hedefi koyan Altay ise 6 isme siyah-beyazlı formayı giydirmeyi başardı.

Kulüp politikası gereğince kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan Altınordu; Sinan Osmanoğlu, Atakan Üner, Enes Sığırcı, David Deniz Kılınç ve son olarak gurbetçi santrfor Kemal Rüzgar’ı renklerine bağladı.

Altay’dan yabancı hamlesi

Kadrosuna 6 oyuncuyu katan Altay ise bu süreçte yabancı oyuncu transferine hız verdi. Bulgar stoper Ivanov’un yanı sıra Kappel, Pedro ve Paixao’yu renklerine bağlayan siyah-beyazlı takım, Metin Yüksel ile Yasin Palaz’ı da transfer etmeyi başardı.

İki İzmir takımı şimdiye kadar toplamda 11 oyuncuyla sözleşme imzalayarak transfer sezonuna oldukça hızlı bir giriş yapmayı başardı.

(TT-TK-S)

29.06.2018 11:23:48 TSI

NNNN

Konak Tramvayı “resmen” başlıyor

29.06.2018 11:14:27 İzmir / Genel / 20180629AW431439

Fotoğrafı İndir

Fotoğrafı İndir

IHAAW111348-GEN/29-06-2018

- Konak Tramvayı “resmen” başlıyor

(Fotoğraflı)

İZMİR (İHA) - Konak Tramvayında 24 Mart’tan bu yana ücretsiz olarak devam eden yolculu ön işletme süreci tamamlanıyor. Üniversite sınavlarından sonra, 2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren tramvaya binişler ücretli olacak. Metro, banliyö, otobüs ve deniz ulaşımıyla entegre bir şekilde hizmet veren Konak Tramvayı’nın resmen işletime geçmesinin ardından ESHOT Genel Müdürlüğü de bazı hatlarla ilgili yeni düzenlemeleri uygulamaya koyacak.

İzmirliler tramvaylı yaşama alıştı. Konak Tramvayı’nda sistemin oturması için Mart ayından bu yana devam eden yolculu ön işletme sürecinde sona gelindi. 2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren 12,6 kilometrelik Halkapınar-Fahrettin Altay hattında seferler ücretli olarak yapılacak. Sabah 06.00’daki ilk seferin ardından gün içinde 10 dakika aralıklarla yapılacak seferler, gece 00.00’a kadar sürecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ulaşım sistemlerinde olduğu gibi 90 dakika içinde sınırsız aktarma imkanı tanıyan uygulama tramvaylarda da geçerli.

Metro, banliyö, otobüs ve deniz ulaşımıyla entegre bir şekilde hizmet veren Konak Tramvayında 21 araç hizmet veriyor.

Otobüslere yeni düzenleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Konak tramvay hattında ücretli seferlerin başlamasıyla beraber ESHOT Genel Müdürlüğü de bazı otobüs hatlarında 2 Temmuz Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni düzenlemelere gidiyor. Buna göre yeni düzenlemeden sonraki hat ve güzergahlar şöyle:

Balçova-Narlıdere-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı bölgesi:

12 numaralı Fahrettin Altay Aktarma-Halkapınar Metro, 169 numaralı Balçova-Konak, 554 numaralı Narlıdere-Konak hatları iptal ediliyor. Buna karşılık iki yeni hat açılıyor. Sabah (06:00-09:00) ve akşam (16:00-20:00) saatleri arasında İnönü Caddesi üzerinden hizmet verecek 669 numaralı Balçova-Konak ve 654 numaralı Narlıdere-Konak hatları ise hizmete alınıyor. Bu saatler dışında ise Konak istikametine gidecek yolcular Fahrettin Altay Aktarma Merkezi üzerinden tramvay veya metro hattına, Alsancak istikametine gidecek yolcular ise tramvay hattına aktarma yaparak ulaşımlarını sağlayabilecekler. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki toplu ulaşım tramvay hattı ile sağlanacak.

Bornova-Çiğli-Karşıyaka bölgesi:

121 numaralı Bostanlı İskele-Konak, 63 numaralı Evka 3 Metro-Konak ve 802 numaralı Egekent Aktarma-Konak hatları sabah (06:00-09:00) ve akşam (16:00-20:00) saatleri arasında Talatpaşa Bulvarı üzerinden hizmet verecek. Bu saatler dışında ise yeni hizmete açılacak 921 numaralı Bostanlı İskele-Alsancak Gar, 963 numaralı Evka 3 Metro-Alsancak Gar, 912 numaralı Egekent Aktarma-Alsancak Gar hatları ile tramvay hattına aktarma yaparak Alsancak ve Konak bölgesine ulaşılabilecek.

Buca-Gaziemir-Karabağlar bölgesi:

70 numaralı Şirinyer Aktarma-Halkapınar Metro hattının son durağı Tınaztepe olarak düzenlenecek. Bu hatla birlikte, 80 numaralı Bozyaka-Halkapınar Metro, 90 numaralı Gaziemir-Halkapınar Metro, 255 numaralı Üçyol Metro-Halkapınar Metro, 581 numaralı F.Altay-Halkapınar Metro hatları sabah (06:00-09:00) ve akşam (16:00-20:00) saatleri arasında hizmet verecek. Bu saatler dışında yeni hizmete açılacak 470 numaralı Tınaztepe-Lozan Meydanı, 680 numaralı Bozyaka-Lozan Meydanı, 691 numaralı Gaziemir-Lozan Meydanı, 655 numaralı Üçyol Metro-Lozan Meydanı, 681 numaralı F.Altay-Lozan Meydanı hatları ile Atatürk Lisesi tramvay durağından tramvay hattına aktarma yapılarak Alsancak ve Halkapınar bölgesine ulaşılacak.

Kahramanlar-İşçiler Caddesi bölgesi:

251 numaralı Halkapınar Metro-Konak hattı iptal edilerek 951 numaralı Kahramanlar-Konak ring hattı hizmete açılacak.Şair Eşref Bulvarı üzerinden hizmet veren 252 numaralı Halkapınar Metro 2-Konak hattı ise iptal edilecek. Ayrıca Talatpaşa Bulvarı üzerinden hizmet veren 253 numaralı hattın son durağı Halkapınar Metro 2 Aktarma Merkezine alınacak. Hattın güzergahı Halkapınar Metro 2 Aktarma Merkezi yönünde Şehitler Caddesini takiben İşçiler Caddesini kullanacak şekilde düzenlenecek.

Sorular için iletişim bilgileri

ESHOT Genel Müdürlüğü, yeni düzenlemelerle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların kurumun web sitesinin (www.eshot.gov.tr) yanı sıra 320 0 320 numaralı iletişim hattından da yararlanabileceği ayrıca olası aksaklıklara karşı aktarma merkezlerinde gün boyu saha personelinin görev yapacağını bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi