Türkiye ile Venezuela Arasında Sağlık Alanında Hibe Anlaşması İmzalandı

Türkiye, insani dış politikası çerçevesinde Covid-19 Pandemisinde yardımlarına devam ediyor.

Türkiye ile Venezuela Arasında Sağlık Alanında Hibe Anlaşması İmzalandı

Pandemi sürecinde birçok ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulunan Türkiye, bu kez de Venezuela'ya yardım elini uzattı.

Venezuela’nın Koronavirüs pandemisi ile mücadelesine katkıda bulunmak amacıyla koruyucu ekipman ve solunum cihazlarından oluşan hibe anlaşması Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes arasında Ankara’da imzalandı.

Bakan Yardımcısı Meşe, ekmeğini zor günlerde dostları ile paylaşan bir kültüre sahip olan Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde pandemi döneminde iyi bir sınav vererek dünyanın birçok ülkesine yardım elini uzattığını söyledi.

18 yılda sağlık alanında yapılan yatırımların değerinin bu zor günlerde bir kez daha anlaşıldığını ifade eden Meşe, Türkiye’nin elde ettiği tecrübe ve birikimleri Venezuelalı bilim insanları ve bakanlık yetkilileri ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes ise, ülkesinde yürütülen pandemi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Reyes, zor günlerde Venezuela’nın yanında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına yardımlardan dolayı minnettar olduklarını söyledi.  Reyes ayrıca her iki ülke arasında sadece pandemi alanında değil, sağlığın tüm bileşenlerini kapsayan bir işbirliği anlaşması imzalanması konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ankara'nın Sesi Haber Sitesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi