Beşiktaş’ta yeni transferler imzaları attı

Beşiktaş, yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı Dorukhan Toköz, Güven Yalçın, Umut Nayir ve Enzo Roco için Vodafone Park’ta imza töreni düzenledi. Başkan Fikret Orman, imza töreninde “Takımı artık gençleştiriyoruz” dedi.

Beşiktaş’ta yeni transferler imzaları attı

Beşiktaş, yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı Dorukhan Toköz, Güven Yalçın, Umut Nayir ve Enzo Roco için Vodafone Park’ta imza töreni düzenledi. Başkan Fikret Orman, imza töreninde “Takımı artık gençleştiriyoruz” dedi.

Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı isimler, Vodafone Park’ta düzenlenen törenle sözleşme imzaladı. Dorukhan Toköz, Güven Yalçın, Umut Nayir ve Enzo Roco, Başkan Fikret Orman’ın katıldığı törende kendilerini Beşiktaş’a bağlayan sözleşmeleri imzaladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takıma genç isimleri kattıklarını belirterek, yaş ortalamasını düşürdüklerini söyledi.

“BÜTÜN OYUNCULARIMIZ HOŞ GELDİ”

Beşiktaş açısından çok önemli bir gün olduğunu söyleyerek, sözlerine başlayan Başkan Fikret Orman, “Genç ve pırıl pırıl 4 arkadaşımızla imza töreni düzenliyoruz. Güven 4 senelik imzaladı. 19 yaşında. Yüzünden de belli zaten. Hayırlısı olsun. Beşiktaş’ın çok büyük umutları var. Büyük katkılar sağlayacak kulübümüze. Ailemize geldiği için mutluyuz. Umut da çok sevdiğimiz bir kardeşimiz ve çok iyi bir Beşiktaş’lı. Beşiktaş’a olan sevgisi transferinde çok önemliydi. Futbolculuğuyla verecekleri de önemli. Hem Osmanlıspor’la karşılıklı anlaşarak çözüldü transferi. Çok iyi bir oyuncu kazandık. 25 yaşında ve 4 yıllık imzaladık. Beşiktaş ailesine hoş geldin diyorum. Dorukhan da evvelden bu yana izlediğimiz bir oyuncuydu. İstikbal vadeden bir arkadaşımız. 3 senelik imzaladık kendisiyle. Çok çabuk adapte oldu kulübümüze. Ailemize hoşgeldi. Enzo Roco da 25 yaşında. Medel’in ardından Şili’li 2. Oyuncumuz. 3 yıllık sözleşme imzaladık. Kamuoyuna da yansıdı, Medel’le birlikte oynuyorlar. Medel, karakterine çok güvendiğimiz bir isim olduğu için onun referansı çok önemliydi bizim için. Kendisine hoş geldin diyorum” diye konuştu.

“TAKIMI GENÇLEŞTİRİYORUZ”

3 yıllık UEFA anlaşmasının tamamlandığına dikkat çeken Başkan Orman, “Bizim 3 senelik UEFA anlaşmamız vardı. Bu anlaşmada da satmadan almak mümkün değildi ve biz de buna harfiyen uyduk. Artık o anlaşma bitti. Tabii ki UEFA’nın genel kuralları içinde kulüplerin kar elde etmesi gerekiyor. Biz de böyle düşünüyoruz ve bu şekilde devam edeceğiz. Futbol takımımız yaşlanmaya başlamıştı. Satmadan alamama kuralından dolayı bütçeden kaynaklı olarak tecrübeli oyunculara yöneldik. Artık takımı gençleştireceğiz. Takımdan ayrılan isimlere baktığınız zaman yaşları yüksek oyuncuların gittiğini görüyoruz” dedi.

DORUKHAN: DAHA FAZLASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Çok büyük bir kulüpte oynayacağını söyleyen Dorukhan Toköz, “Çok büyük bir kulüpte büyük futbolcularla oynayacağız. Bu kulübe layık olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Gençler için çalışmak çok önemli. Şenol hocamız gençlere çok önem verdiği için ekstra idmanlar yazıyor bizlere. Daha fazla çalışmak için elimden geleni yapacağım. Yoğun bir kamp geçirdik. Hazırlık maçları yaptık. Bu maçlarda sağ bek ve orta sahada oynadım. İki bölgede de oynayabiliyorum. Takımdaki ağabeylerimle de konuşuyoruz. Şenol hocam beni daha çok ortada düşünüyor” açıklamasını yaptı.

GÜVEN YALÇIN: BÜTÜN AĞABEYLERİMİ ÖRNEK ALIYORUM

Beşiktaş’a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Güven Yalçın, “Başkanımızın dediği gibi buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok iyi olacağına inanıyorum. Forma için savaşacağım. Bütün ağabeylerimizi örnek görüyorum. Oğuzhan ağabeyi de örnek görüyorum. Genç yaşta geldi ve iyi yol yaptı. Ağabeylerim ne veriyorsa almaya çalışıyorum ve daha iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.

UMUT NAYIR: KENDİ HİKAYEMİ YAZMAK İSTİYORUM

Başkan Fikret Orman’a düşünceleri için teşekkür eden Umut Nayir, “Köklü bir camiaya geldiğimizin farkındayız. Burada çok büyük isimler oynadı ve altın harflerle adları yazıldı. Biz de böyle istiyoruz. Şampiyon kadroların arasına isimlerimizi yazdırmak istiyoruz. Yakın geçmişte Cenk Tosun herkesin örneği. Milli takımımızın da santrforu. Önümüzde çok örnek var. İlhan hocamız da var önemli bir örnek olarak. Çalışacağım ve Umut Nayir olarak kendi hikayemi yazmak istiyorum. İlhan hocayla aşağı yukarı 1 hafta oldu ve ekstra idmanlar yaptık. Benim için çok faydalı olacak onunla çalışmak. Sezon içinde de devam edeceğiz. Basketbol özellikle sıçrama konusu, bana çok katkı sağladı. Ben kulüpteki hukuk fakültesi kökenli 2. İsim oluyorum. Baba Hakkı da İslam Üniversitesi mezunuydu. Böyle bir efsaneyle bu şekilde anılmak çok önemli. Maçlardan dolayı derslere katılamadığım oldu. 7 sene oldu hukuk fakültesinde. İstanbul’a bir yatay geçiş düşünüyorum. Eğitimimi tamamlamak istiyorum” açıklamasını yaptı.

ENZO ROCO: SAHAYA ÇIKMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM

Transferi için teşekkür ederek söze başlayan Enzo Roco da, “Bu şansı bana verdiği için başkanıma, yönetim kuruluna, hocama ve beni sıcak şekilde karşılayan takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Burada olduğum için mutluyum. Stattaki çimlere basmak için sabırsızlanıyorum. Son maçımı 45 gün önce Şili’de oynadım. O günden bu yana hazırlıklarıma devam ettim. Buradaki her türlü forma savaşına hazırım. Buradaki isimler dünya çapında ve hepsinden bir şeyler öğreneceğimi düşünüyorum. Bu tecrübeyle birlikte Şili Milli Takımı’na da bir şeyler verebilirim. Medel’i çok iyi tanıyorum. Medel ne pozisyonda oynarsa oynasın, bütün takıma, tribünlere güven veren çok önemli bir oyuncu. Ben daha çok çalışkan bir oyuncuyum. Hava toplarında etkiliyim ve fizik üstünlüğüm var. Bunun dışında hocam ne isterse onu yapacağım. Takım oyuncusuyum” dedi.

Açıklamaların ardından futbolcular ve Başkan Fikret Orman, basın mensuplarına poz verdi.

(Bozhan Memiş - Bora Akyol/İHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
timbir - birlik haber ajansi